7 energiavámpír, akiktől óvakodj!

Típusok, akik ellen a fokhagyma már kevés

2014/11/08

Mindannyian hallottunk már az energiavámpírokról – a negatív energiával átitatott emberekről, akik a mi energiáinkat is „leszívják”. Pontosan érezhető, hogy ki az energiavámpír, kifejezetten rossz érzés az időt eltölteni vele, akár rövid ideig is. Ontja magából a negativitást, fáraszt és nyomaszt minket minden vele töltött pillanat.

Az energiavámpírt sajnos nem mindig lehet azonnal lerázni – hiszen lehet rokon, szomszéd, családtag, vagy kolléga is. Mindenesetre a lehető legkevesebb időt töltsük a társaságában. Az energiavámpír a legkülönfélébb bőrökbe bújhat, lehet:

A tehetetlenség vámpírja: ez a típus folyamatosan azt sugározza környezete felé, hogy soha semmi nem sikerülhet neki. Semmibe sem érdemes belefogni, mert az halálra van ítélve. Könnyen fel lehet ismerni, hisz életében soha semmit nem ért el, legyen az magánéleti, vagy szakmai megvalósítás.

518278043

A hiba vámpírja: állandóan az alkalmat keresi, hogy a környezetében élőket hibázáson kapja. Célja, hogy porig rombolja az önbecsülést, és más vámpírokhoz hasonlóan, követőket próbál megnyerni magának az áldozata közül. Gyakran ők maguk alakítanak ki olyan környezetet, hogy az áldozatokat hibára késztessék.

Az irígység vámpírja: azokra vadásznak, akik már elértek valamit. Hangsúlyozzák, hogy tisztességtelen módon érték el céljaikat, szerencséjük volt, ami nem fog sokáig tartani. Ők sem képesek semmi jót elérni az életben, mivel negatív felfogásukból semmi jó nem származik. Mivel irigyek és féltékenyek, állandó boldogtalanság a részük, ezért minél több embert szeretnének ugyanebben az állapotban látni.

A konfliktus vámpírja: ez esetben kifinomult vámpírral van dolgunk. Szándékosan konfliktusokat provokál emberek, embercsoportok között.  Amikor ezt sikerült, a békítő szerepet veszi fel, pedig célja, hogy addig konzerválja a konfliktusos állapotot, amíg csak lehet.

A jó vámpírja: nagyon nehezen azonosítható típus. A megmentő szerepét ölti magára, és alig megkülönböztethető a valódi jó szándékú emberektől. Amikor egy ilyen vámpírral találkozunk, igyekezzünk perspektivikusan gondolkodni, és mérlegeljük tetteit és azok következményeit pl. egy év múlva.

518277969

Az arrogancia vámpírja: a mindentudók típusa. A lehető legkisebb erőfeszítést hajlandók csak megtenni a mindennapi életben, de a legjobbnak hiszik magukat, és boldogok, ha a körülöttük élő emberek szomorúak, vagy kellemetlen helyzetbe kerülnek. Mindenre van válaszuk, és a helyes vélemény csakis az ővék.  Elrejti a gyengeségeit és a tehetetlenségét.

Az áldozattá válás vámpírja: szintén egy körmönfont típus. Állandó figyelem igénye van, áldozatként tünteti fel magát. Megmentőkkel veszi magát körül, de senkinek sem engedi, hogy  megmentse, hisz egész életében áldozatként szeretne élni. Élethelyzetükért a környezetüket hibáztatják, és folyamatosan bizonyítják, hogy ők áldozatok. Az energia leszívás bajnokai. (forrás:tudasfaja.com)

Hozzászólások