7 trükk, amellyel karcsúbbnak látszol

Néhány öltözködési mesterfogás, amelyektől méretekkel látszol majd vékonyabbnak

2014/11/27

Nehéz időkön vagy túl de karcsúnak szeretnél látszani? A tested olyan, mint egy szobor, amelyet vizuálisan karcsúbbnak tudsz láttatni, ha akarod. A kérdés csak az, hogy mit viselj és hogyan ahhoz, hogy elérd ezt a célt. Íme néhány öltözködési trükk arra, hogy hogyan látszol karcsúbbnak – de arra mindenképpen, hogy elvond a figyelmet esetleg nem nádszál vékony derekadról:

A Fashion for Dummies – azaz a Divat pufiknak című könyv szerzője, Jill Martin szerint farmert mindenképpen viseljen az, aki szeretné, hogy a kívánt helyeken rejtve legyen és fiatalos külsőt kapjon. A sötét színű farmer elvonja a figyelmet és vékony külsőt kölcsönöz, amíg felette a derekat lazán takarja egy hosszú top és egy feltűnő dzseki – így a derék egyáltalán nem lesz hangsúlyos – ami most éppen a cél:

bootcut-jeans

A “becsomagolás” trükk: köss egy kardigánt vagy inget a derekad köré, amivel öltözködésed egyrészt stílusossá válik és nem utolsósorban eltakarja a derekadat, de mindenképpen sokkal karcsúbbnak tünteti fel azt:

wrap-around-waist-to-look-slimmer

 

A testet megnyújtó viseletek – A celebrity stylist Robert Verdi véleménye szerint ahhoz, hogy a tested körvonala vékonyabbnak látsszon, vagy legalábbis ne látszódjanak a rejtett hurkák, laza ruhákat érdemes viselni, de mindenképpen olyanokat, amelyet mintegy meghosszabbítják a test vonalát és ezáltal karcsúsítják azt. Ezeket ki kell egészíteni kardigánokkal, sálakkal és hosszú nyakláncokkal, amellyel ugyanez a hatás érhető el:

cardigans-to-look-slimmer.

 

Erős, kontrasztos színek alkalmazása – fontos, hogy a ruhád homokóra alakúnak tüntesse fel a testedet. Egy újabb trükk az, amikor erős kontrasztos színeket alkalmazol laza ruhák viselésekor, mert ez eltünteti az esetleg nem túl kicsi hasadat. A felső laza legyen és hosszú, a hozzá viselt nadrág és cipő pedig természetes színű, amely vizuálisan elvonja majd a figyelmet és még néhány centit hozzáad a magasságodhoz, amelytől így még karcsúbbnak fogsz tűnni.

Streamline-with-Color

 

Viselj struktúrált mintás ruhát – a struktúrált mintás ruhák tökéletesen fedik a test tökéletlenségeit és remekül elrejtik a hasat. Amennyiben a dekoltázsoddal nincs gond, ott lehet testre simuló a viselet, de válassz olyan szabást, amely a mell alatt már bővül és így diszkréten rejti nem csak a mintával, de a szabással is a hasat.

Structured-Dress

 

Kerüld a hasonló mintákat – a bő pulóvereket semmiképen ne hordjad, amelyekben úgy nézhetsz ki, mint egy doboz, válassz inkább élénk színű, vibráló felsőt, amely optikailag vékonyíthatja a formákat. Ezt a viszonylag merész választást párosíthatod aztán egy kardigánnal például, amely így együtt lazán hordva mindenképpen karcsúbbnak fog feltüntetni. Keresztbe csíkos pulóvert se viselj, mert még jobban szélesít. A blézeren ha egy brosst viselsz, eltereli a hasról a tekintetet. Alapszabály, hogy ha két darabot kombinálsz, az egyik mindig nagyobb legyen és elütő, semmiképpen sem hasonló, hogy ne “versenyezzenek egymással”, hanem pontosan elérd velük azt, hogy elterelik a hasadról a figyelmet.

 

How-to-Make-your-Tummy-Look-Slimmer

 

A klasszikus, bő fehér tunika nemcsak rendkívül nőies de most igazi társunk lehet. Egyrészt ápol és eltakar, másrészt egy vékony öv használatával tovább javíthatja a hatást, karcsúbbnak fogsz tűnni benne. Viselj hozzá platform cipőt, amellyel szintén a magasságot és így a karcsúság érzetét növelheted.

White-Tunics (1)

(forrás: positivemed.com)

Hozzászólások