80 éves a Tom és Jerry!

2020/02/10

Durva, mi? A Tom és Jerry valaha volt legelső epizódját 1940. február 10-én jelentették meg.

A Puss Gets the Boot című epizódnak nem terveztek folytatást, de egy, az MGM-hez érkező levél miatt végül egy egész sorozatot rendeltek a mókás meséből. William Hanna és Joseph Barbera gondozása alatt 114 epizód készült a klasszikus mesefigurákkal. Mára ez a szám  164-re nőtt. A legutóbb 2014-ben készült a Tom és Jerrynek új része. Most a Warner Brothersé a gyártási jog, amely idén karácsonyra élőszereplős Tom és Jerry filmmel készül a rajongóknak.

A bajkeverő egérke és a bajkeverést elszenvedő macska sztorija a 80 év alatt hét Oscar-díjat nyert, melyet sok Hollywoodi rendező és színész szeretne a rekordjának tudni. A mesét a hidegháború csúcsán pedig Csehszlovákiában készítették.

A 80 éve tartó legnagyobb dilemma, hogy kinek szurkoljon az ember: A macskát hülyére szekáló kisegérnek vagy a kisegeret terrorizáló macskának. Valljuk be, hogy többször láttunk olyat a TV képernyőjén, hogy Tom húzza a rövidebbet, de őt sem kell ám félteni, mert jó néhányszor fente a fogát a kisebbik mesehősre.

Hozzászólások