80 éves a világ legfittebb nagyija

Minden elismerésünk a nagyié

2016/11/24

Azt hiszed túl késő hozzákezdeni az edzéshez a te korodban? Eláruljuk, hogy sosem az. Erre Ernestine Shepherd a példa, mert ő a legfittebb nagyi a világon. 

Remek érzés lehet a világ legfittebb nagyiját a sajátodnak tudni. Igaz, valószínűleg nem lep meg fánkokkal és palacsintával maximum proteines brownieval és fehérjeturmixal. Habár a legtöbb nagymamával ellentétben nem csinálja ezeket a szokásos “egyél fiam” dolgokat, remek motivációt nyújthat az egész családnak. És nekünk is. 

Ha valaki kitartóan sportol az eleve elég becsülendő szokás. Ha valaki idős korában is sportol az pedig elismerést érdemel. Ernestine Shepherd olyanannyira a testépítés szerelmese, hogy elnyerte a világ legfittebb nagyija címet és bekerült a Guinnes Rekordok könyvébe is. A hölgy 1936-ban született és egészen 56 éves koráig egyáltalán nem edzett. Azóta azonban olyan keményen, hogy két testépítő versenyt is megnyert. Hogy mi a titka? Fegyelem, elszántság és kitartás és kemény munka. Hajnali 3-kor kel, hetente 180 kilométert fut majd edzőterembe megy. Emellett természetesen az étkezésére is figyel. Megkérdezték tőle mit tanácsol azoknak akik esetleg elvesztették a motivációjukat. A válasz pedig annyi volt, hogy sosem késő elkezdeni és sosem szabad feladni! Irány az edzőterem. 


Hozzászólások