9 egyszerű tipp az egészségért és a kényelemért

Néhány kis praktika megkönnyíti az életed

2014/11/11

Egészen egyszerű dolgokkal – amelyek ráadásul nem kerülnek semmibe vagy legalábbis sokba – megőrizhetjük egészségünket, szabályozhatjuk szervezetünk működését illetve megelőzhetünk olyan betegségeket, amelyek gondatlanságból adódnának. 

Íme néhány okos és praktikus tipp, amely a hétköznapokban alkalmazható és egészen biztos, hogy be fog e téren válni vagy egész egyszerűen segít a háztartásban:

Fogyassz sok paradicsomot – a paradicsom sava és C-vitaminja kimossa a szervezetből a mérget és a zsírlerakódást.

Kávé extrával: a kávét szórjuk meg őrölt fahéjjal. a fahéj elűzi az édesség utáni vágyat.

Mire jó a csomagoló papír tekercs? –  ha nem használod el az egész papírtekercset az ajándék csomagolásakor, a maradékot tedd egy harisnya szárába, ez megakadályozza, hogy összegyűrődjön.

100371966

Pókhálózás okosan: húzz a seprű végére egy régi pólót, és azzal pókhálózza le a falat.

Nyár végén, nyaralás után:  ha a szekrény aljára kerülnek a strandfelszerelések (matrac, úszósapka, stb.) és már teljesen szárazak, szórd be őket hintőporral, így nem fognak összetapadni.

Nem kell tölcsér: ha cukrot, kávét vagy lisztet szeretél egy szűkebb szájú edénybe önteni, nincs tölcsérre szükség. Nyugodtan használjon helyette egy tölcsérnek megformált papírdarabot.

Nincs helye a kórokozóknak: a főtt ételt a nagy melegben minél előbb tegyük a hűtőbe, mert a baktériumok gyorsan szaporodnak. Az edények tetejére ne csak ezért tegyen fedőt, hogy az ételek ne vegyék át a másik étel szagát, hanem azért is, mert így megakadályozhatja, hogy a kórokozók egyik ételről a másikra átvándoroljanak.

Állandó C-vitamin szintet szeretnél? Reggelente csavard ki egy citrom levét, öntsd az ásványvízhez és napközben fogyaszd el.

A parfümökről: jó, ha tudja, hogy a parfümök a fényre és a melegre egyaránt érzékenyek, érdemes a szekrénybe elzárni az üvegeket, nehogy elveszítsék az illatukat. (forrás: tudasfaja.com)

Hozzászólások