9 filmszerep, amiket a rendező eredetileg másnak szánt

El sem tudnánk már képzelni kedvenc filmjeinket más színészekkel

2019/01/31

Ma már el sem tudnánk képzelni, hogy milyenek lennének ezek a filmek a jól ismert színészek nélkül. Nézd meg kik kapták volna erdetileg a szerepeket.

John McClane (Drágán add az életed!)
Bruce Willis szerepét Arnold Schwarzenegger játszotta volna. Eredetileg Arnold Schwarzeneggernek szánták volna a rendőr szerepét és a Schwarzenegger 1985-ös Kommandó című filmjének folytatása lett volna. Az osztrák színész viszont etikai megfontolásokból visszautasította a szerepet, mert a legtöbb gonosz német akcentussal beszélt, épp úgy, mint ő. Sylvester Stallone, Harrison Ford, és Don Johnson is pályázott a szerepre, de végül Bruce Willis kapta meg, akit akkor csupán vígjátékokból ismert a nézőközönség.

Tony Stark (Vasember)
Kezdetkor Nicolas Cage és Tom Cruise között vaciláltak a rendezők. A film készítői már a ’90-es években elkezdtek a produkción dolgozni, amikor a Universal Studios megvette a jogdíjat a film elkészítéséhez. 1997-ben Nicholas Cage is érdeklődött a szerep után, sőt Tom Cruise is szerette volna eljátszani Tony Stark szerepét, és producerként is dolgozni a filmen. A dolgok végül nem így alakultak: a történetet többször is megváltoztatták, és csupán 2006-ban kezdődött el a forgatás, amikorra ezeket a színészeket már nem érdekelte a film.

Pop corn with soda and movie shows

Neo (Mátrix)
Will Smith játszotta volna a főszerepet, ő azonban visszautasította. A rendezők eredetileg Will Smith-t szerették volna a film főszerepében látni, mert a színészt sokan ismerték a Men in Black – Sötét zsaruk és a A függetlenség napja című filmekből. De a színésznek nem volt ideje a Mátrixra, és úgy vélte, hogy nem elég érett még ehhez a szerephez. EwanMcGregor, Leonardo DiCaprio és Tom Cruise is az esélyesek között voltak, mielőtt Keanu Reevesre esett a választás.

Jack Dawson (Titanic)
Matthew McConaughey játszotta volna a főszerepet. A rendező (James Cameron) eredetileg Matthew McConaughey-nek szerette volna adni a főszerepet, de a színész visszautasította az ajánlatot. Így a második a sorban, vagyis Leonardo DiCaprio tette legendássá a mindennapi főhőst. De Christian Bale-t és Macaulay Culkint is megnézték a készítők.

Batman (Batman, 1989)
Mel Gibson-ra szabták a főszerepet, ő azonban nemet mondott. A Michael Keaton által játszott szuperhős szerepét eredetileg Mel Gibson-ra szabták, ő azonban visszalépett, mivel úgy gondolta, hogy a film nem lesz kasszasiker. Biztosan sajnálja a döntését, mert a Batman 400 millió dollárt hozott a konyhára. De Charlie Sheen, Pierce Brosnan, és Bill Murray is szóba jöttek a forgatás előtt.

Edward Lewis (Micsoda nő!)
Al Pacino játszotta volna a főszerepet. A méltán híres vígjátékot nehéz Richard Gere nélkül elképzelni, pedig a készítők Al Pacinót szerették volna Lewis szerepében látni. Julia Robert és Al Pacino még próbákon is részt vettek együtt, de a színész rájött, hogy mégsem érdekli a film. Christopher Reeve, Daniel Day-Lewis és Denzel Washington is szóba jöttek, de Julia Roberts meggyőzte Richard Gere-t, hogy fogadja el a felkérést.

Vivian (Micsoda nő!)
Vivian Ward szerepét Diane Lane játszotta volna. Vivian Ward szerepét pedig nem Julia Roberts, hanem Diane Lane játszotta volna, de Michelle Pfeiffer neve is felmerült.

film

Michael Corleone (A Keresztapa)
Kezdetben Dustin Hoffman-t szerették volna felkérni Michael Corleone megszemélyesítésére. A Paramount kezdetben Dustin Hoffman-t szerette volna felkérni Michael Corleone megszemélyesítésére, ám ő nem mutatkozott elég szerephűnek a szereplőválogatáskor, így végül Al Pacino-ra esett a választás.

Christian Grey (A szürke ötven árnyalata)
Eredetileg Ryan Gosling játszotta volna Christian Grey szerepét. Sok színésznek kihívást jelentett ez a szerep. Robert Pattinson és Ryan Gosling voltak a producerek kedvencei, de Pattinsont visszautasította a rendező, mert félt, hogy a közönség nem szeretné őt Christian szerepében látni az Alkonyat után. Goslingot pedig nem érdekelte a szerep, ezért végül Jamie Dornan kapta azt meg.

forrás

Hozzászólások