A 15 legfurcsább állati barátság

Szívet melengető pillanatok

2016/03/08

Vannak emberek, akik még mindig úgy gondolják, hogy az állatok csupán együgyű bestiák, azonban a következő összeállítás is kitűnően bizonyítja, hogy ők is képesek kötődést és szeretet érezni, akárcsak mi. Az alábbi képek szívet tépően elragadóak!

A valóságban viszont ennél többről van szó. Néhányuk, mint az oroszlánok, kutyák és elefántok a természetben is erős szociális kötődésben élnek fajtársaikkal, egymás nélkül csekély az esélyük a túlélésre. Ez lehet az elsőrendű magyarázat arra, hogy természetes környezetükből kiszakítva miért hajlandóak tőlük idegen fajokkal is a szoros együttműködésre.

Akárhogy is, az állatok érzelmileg sokkal összetettebbek, mint azt valaha is gondoltuk – talán ezek a barátságok nem is olyan egyedülállóak, mint gondolnánk!

 

1. Bubbles, az afrikai elefánt és Bella, a fekete labrador

Az extrém méretkülönbségek ellenére Bubbles és Bella nagyszerű barátokká váltak. Bubbles-t Afrikából hozták át egy amerikai szafarira az orvvadászok puskái elől, míg Bellát egy vállalkozó felejtette a parkban. Nagyon jól mutatnak együtt, különösen akkor, mikor Bella ugródeszkának használja Bubbles-t.

1_bubbles_es_bella (1)

2. Bea a zsiráf és Wilma a strucc

Bea és Wilma az Egyesült Államokbeli Busch Gardens-ben töltött idejük alatt lettek nagyon jó barátok. Egy 263 négyzetkilométeres területen élnek, tehát nincsenek rákényszerítve, hogy együtt legyenek – maguktól teszik ezt.

2_bea_es_wilma (1)

3. Tinni a kutya és Sniffer a vadróka

Tinni és Sniffer azóta barátok, mióta Norvégia erdeiben összetalálkoztak. Torgeir Berge, Tinni gazdája mindent megtesz, hogy közös pillanataikat megörökítse.

3_tinni_es_sniffer (1)

4. Torque a kutya és Shrek a bagoly

Torque akkor fogadta maga mellé Shreket, amikor ő maga csupán 6 hónapos volt még. Shreket elválasztották a mamája mellől, mivel félő volt, hogy elfogyasztja fiókáját, ha túlságosan stresszes. Most kiválóan érzi magát, és Torque-vel elválaszthatatlannak tűnnek.

4_torque_es_shrek (1)

5. Fred a labrador és Dennis a kacsa

A sors kegyetlen volt Dennis-szel, a mamáját összemarcangolta egy róka. Fred és a gazdája Jeremy azonban megtalálták és megmentették a kiskacsát. Dennis és Fred azóta barátok. Frednek egyébként is óriási szíve van, mivel nem ez az első eset, hogy segített egy árván: korábban már egy kölyök szarvast is megmentett.

5_fred_es_dennis (1)

 6. Mable, a csirke és a kölyökkutyák

Miután egy lábfertőzés miatt kiválasztották az ólból, Mable gyorsan megtalálta új helyét a farm hierarchiájában. Az egyéves tyúk valamilyen okból szó szerint a szárnyai alá vette a kölyökkutyákat, akiknek a mamájuk közben inkább az udvaron kószál.

6_mabel_es_kutyakolykok (2)

7. Milo a kutya és Bonedigger

Milo, a kis tacskó a gondozásába vette Bonediggert, az oroszlánkölyköt, miután kiderült, hogy az csontvelő anyagcsere problémákkal küszködik, és így részben képtelen az önfenntartásra. Öt évvel később, a 226 kg-os oroszlán legjobb barátja egy 5 kg-os kutyának és két társának, Bulletnek és Angelnek.

7_milo_es_bonedigger (1)

8. Macska és róka

Ezt a különös párost egy helyi halász szúrta ki a Lake Van tó mellett Törökországban. Túl sokat nem lehet róluk tudni azon kívül, hogy hihetetlenül édesek és játékosak.

8_macska_es_roka (1)

9. Shere Khan, Baloo és Leo

Shere Khan a tigris, Baloo a medve és Leo az oroszlán története valóban szívmelengető. Egy drogdíler házának alagsorában bukkantak rájuk egy razzia során, aki egyfajta státuszszimbólumként tartotta őket. A gondatlan bánásmód miatt Baloo-nak még sebészi beavatkozásra is szüksége volt. Köszönhetően azonban annak, amin keresztülmentek, elválaszthatatlan barátokká váltak. Jelenleg a Noah’s Ark állatmenhely védelmét élvezik az Egyesült Államokban.

9_shere_baloo_es_leo (3)

10. Mani, a vaddisznó és Candy, a kutya

Manit, a vaddisznó kölyköt az éhenhalás szélén találták meg egy mezőn dél-nyugat Németországban, ezek utána Dahlhaus család fogadta örökbe. Miután összeismertették Candyvel, a hasonló korú Jack Russel terrierrel, elválaszthatatlanok lettek. A legutóbbi hírek szerint Mani gyorsan gyógyul, és felépülését követően vagy az új családjával marad, vagy egy vadasparkban talál új otthonra.

10_mani_es_candy (1)

11. Kasi, a gepárd és Mtani, a labrador

Kasi és Mtani együtt nőttek fel az amerikai Busch Gardens-ben. Szokatlan együttlétüket élvezet volt figyelni, ezért gyakran vitték őket gyerekek közé óvodákba és iskolákba egyaránt. Ahogy ivarérett korba értek, Kasi érdeklődése egyre inkább a szomszédos udvarban lévő gepárdlányok felé fordult, így most már inkább velük múlatja az időt, azonban Mtanival továbbra is jó barátok maradtak, és gyakran mennek emberek közé.

11_kasi_es_mtani (1)

12. Őz és nyúl

Ezeken a Tanja Askani fotográfus által elkapott képeken épp úgy fest a különös páros, mintha csak a Bambiból léptek volna ki.

12_nyul_es_oz (1)

13. Surya, az orángután és Roscoe, az agár

Suryia azon fajok egyikébe tartozik, amelyek kiemelten veszélyeztetettnek számítanak. Roscoe azóta él velük, mióta először hazaúton Suryiahoz és gondozójához csapódott. Nem úgy tűnt, hogy lett volna bármi más otthon, ahová hazatérhetett volna, ezért velük maradt, és azóta a legeslegjobb barátok.

13_surya_orangutan_roscoe (1)

14. Kate, a német dog és Pippin, az őz

Pippint csecsemő korában Kate, a német dog fogadta örökbe. Nagyon jó barátok lettek, de ahogy Pippin felnőtt, kiment az erdőbe, hogy saját őzfamíliát alapítson. Azonban néha még mindig meglátogatja Kate-et és a gazdáját, Isobelt.

14_kate_pippin (1)

15. Anjana, a csimpánz és a fehértigriskölykök

Ezt a két tigriskölyköt az után választották el a mamájuktól, hogy egy hurrikán következtében a víz elárasztotta az élőhelyüket. Szerencsére egy amerikai állatmenhely befogadta őket, így kerültek Anjana, a csimpánz és az ő gondozója, China York mellé. Anjana már több más árva kölyköt is segített felnevelni, így biztos, hogy jó kezekbe kerültek a kölykök.

15_anjana_es_tigris (1)

A további képekért nézd meg a galériánkat!

Hozzászólások