A bátorság nem jellemvonás: gyakorlás kérdése

Avagy a rettenthetetlenné válás gyakorlata

2016/06/07

A bátorság egy nehezen megmagyarázható fogalom. Egységesíteni talán nem is lehet, Feldmár András pszichológus azonban mégis kísérletet tesz rá.

Ha a bátorság definícióját keressük, általában egyfajta életerő megfogalmazását találjuk, mely elengedhetetlenül szükséges céljaink eléréséhez, és a közben felmerülő akadályok leküzdéséhez. Mindez persze kitartást és becsületességet is feltételez e célokkal és saját magunkkal kapcsolatban is. Szembenézünk a veszélyekkel, és megpróbáljuk leküzdeni őket.

De vajon a bátorság velünk született tulajdonság, jellemünk formálhatatlan része? Esetleg olyan szellemi adomány, mely fizikai valónkhoz hasonlóan fejleszthető? Ha igen, milyen lépéseket kell foganatosítanunk ahhoz, hogy akár egy párkapcsolati konfliktus, akár egy munkahelyi megküzdés által kreált lépéskényszerben elég bátorságunk legyen döntést hozni?

via Facebook

Feldmár András, Kanadában élő pszichológus és pszichoterapeuta évente két alkalommal látogat Magyarországra, hogy ezen alkalmakkor izgalmas előadások keretében megismertesse hallgatóságával azt az egyéni szemléletmódot, mely egész pályafutását meghatározta, és mely nevet szerzett neki a szakmában. 2016-ban pedig legfontosabb témája a bátorság.

Jegyelővételre a szervező, vagyis a Best-Work Kft. irodájában van lehetőség hétköznap 9 és 16 óra közt, illetve kedd és csütörtöki napokon egyéni egyeztetés szerint akár tovább is, valamint szintén egyedi egyeztetés szerint akár hétvégi napokon is.

A jegy ára: 3.500 Ft

Helyszín: Tit Stúdió Egyesület, Zsombolyai utca 6., Budapest, 1113

Időpont: 2016. június 30., 17:00

Facebook esemény ITT!

Hozzászólások