A beteg gyerek nem gyenge!

Egy elképesztően erős kampány a legkisebb harcosokról

2016/10/17

Sokszor elfelejtjük, hogy a világ legnagyobb harcosai azok a beteg gyerekek, akik olyan ellenségekkel csapnak össze nap nap után, akik a legtöbb felnőttet legyőzik.

Az emberek élete rohanás. Rohanunk a munkába, onnan a boltba, onnan haza, de otthon sem pihenünk igazán. Futtában isszuk az ébresztő kávét, a reggelit jó esetben az autóban esszük, de sokszor sehogy. Annyira sietünk, hogy sokszor már észre sem vesszük, mi zajlik körülöttünk. Átsiklunk az élet apró örömei felett, és néha már azt sem látjuk, amit igazán kéne. Ilyen például a beteg gyerekek hatalmas élni akarása.

Pedig beteg gyerekek bizony még napjainkban is vannak. Hiába fejlődik egyre jobban az orvostudomány, hiába gyógyítható már egyre több betegség és vírus, van, amit csak nehezen, vagy egyáltalán nem lehet legyőzni. De az ilyen kérdésekkel már rég nem is foglalkozunk. Annyian gyűjtenek már a szenvedő gyerekeknek, annyi plakátot és filmet toltak már az arcunkba, hogy a mondanivaló elvesztette az erejét, szinte az egész kvintesszenciáját. Ha ilyet látunk, csak megvonjuk a vállunkat, és tovább lapozunk az újságban, esetleg elkapcsoljuk a TV-t. Pedig ezek a gyerekek tényleg léteznek. Léteznek, és élnek, mert élni akarnak, még akkor is, ha ez mindennapos küzdelmek végeláthatatlan sorát jelenti. Még akkor is, ha az ő sorsuk kevésbé érdekes a társadalomnak, mint egy-egy híresség új melle, válása vagy esküvője. 

Ők akkor is, most is küzdenek. Küzdenek a túlélésért, a gyógyulás pislákoló reménysugaráért. Küzdenek magukért, a családjukért. Azért, hogy megmutassák, a beteg gyerek nem gyenge! Gyenge az, aki feladja, s már azelőtt elbukik, hogy egyáltalán megpróbálná. De ha van erős ember a világon, hát az az, akit még nem is kezelnek igazán emberként, mégis több harcot vívott meg élete néhány rövid éve alatt, mint a felnőttek.

Hozzászólások