A brit miniszterelnök felforgatja Budapestet

David Cameron most érkezik a fővárosba

2016/01/07

Ma érkezik Budapestre David Cameron, brit miniszterelnök, hogy tárgyaljon Orbán Viktorral, a főváros pedig nagy felkészültséggel fogadja. A belvárosi közlekedés alaposan felfordul a lezárások miatt.

received_2491012060986581

A miniszter érkezése miatt már szerda este óta több kerületben és bevezető útszakaszon lezárásokat eszközöltek, illetve korlátozások léptek érvénybe. A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a brit politikus és delegációjának császkálása miatt a korlátozások a főváros I., V., VI., XIV. és XV. kerületét fogják érinteni, a csatornafedeleket pedig lehegesztették az Andrássy úton a Hősök terén várható koszorúzás miatt. Cameron főképpen saját választói miatt indult európai turnéra.

David Cameron

Az Uniós tagállamok végiglátogatásával az EU megreformálását akarja kieszközölni, és ha nem sikerül véghezvinnie a terveit, a britek kiszavazzák magukat az Európai Unióból. A magyar miniszterelnökkel jó viszonyt ápolnak amióta vállvetve próbálták megakadályozni, hogy Jean-Claude Juncker legyen az Európai Bizottság elnöke. Azonban problémát okozhat Cameron azon álláspontja, hogy négy évig vissza akarja tartani az uniós bevándorlók juttatásait, Orbán Viktor pedig nem engedheti meg, hogy a magyar állampolgárokat másodrangúként kezeljék.

David Cameron mai programja, hogy miután délután beszélt Orbán Viktorral az Országházban, közös sajtótájékoztatót tartanak a Parlament Delegációs termében. Legutoljára tavaly decemberben futottak össze Brüsszelben az EU-csúcs előtt, ekkor egyeztették a mai találkát. Utána átugrik a Sándor-palotába, hogy elcseveghessen Áder János, köztársasági elnökkel. 

 Főkép: gettyimages

Hozzászólások