A csoda a koraszülött babákban rejlik

Emberi történetek

2015/12/10

Az élet néha nagyon apró és törékeny ékszer, ami olyan vékony szálakon függ, mint a köldökzsinór. A koraszülött babák a világ legnagyobb harcosai, akik iszonyatos élni akarásról és küzdelemről tesznek tanúbizonyságot. De egy ilyen helyzetben a szülők lelkiereje is komoly megpróbáltatásnak van kitéve.

Ha egy kicsit körbenézünk a világban, akkor észrevehetjük, hogy bár sokan szidják a közösségi média erejét, az bizony elvitathatatlan tőle, hogy sokszor képes csodát tenni. Az összefogás, a kezdeményezések, a tenni akarás és a másik támogatása gyakran ezeken a felületeken jelentkezik a legintenzívebben. Szembetűnő, hogy manapság hányan választják ezt a formáját a segítségnyújtásnak, ha máshogy nem, hát saját történetük bemutatásával és néhány jó szóval a hozzájuk hasonlóhoz.

koraszulott (2)
illusztráció

Itt indulhat útjára egy olyan kezdeményezés, mint a mellrákra való figyelemfelhívás, a családon belüli erőszak, vagy az önelfogadás kampánya. Ugyanitt hívják fel nők ezrei a figyelmet az önelfogadásra, a magabiztosságra, vagy a hatalmas átverésre, amit egyébként a reklámok által generált világ teremt.

Egy bátor (és büszke) anyuka ezúttal egy igazán szívhez szóló és őszinte lépést tett, aminek nyomán rengetegen osztották meg saját tapasztalataikat. Fotókat tett közzé most tíz éves kisfiáról, aki koraszülött babaként jött a világra, de ma már életerős, vidám kis lurkó. Elmeséli élményeiket, tapasztalataikat, és bátorítja a hasonló helyzetben lévő szülőket a kitartásra és a hitre, hogy bármikor történhetnek csodák. “Tudom, hogy szinte minden nap születnek koraszülött gyerekek. Így mindössze annyit szeretnék tenni, hogy megmutatom nektek, bár mi is keresztül mentünk rajta, mindig van remény és létezik a csoda” – írja az ausztrál anyuka közösségi oldalán. Kisfia 32 hetesen jött a világra, és mindössze 41 centiméter volt. Amikor megszületett, hosszú percekig nem lélegzett, kétséges volt, hogy egyáltalán életben marad-e. Félelmetes néhány percet éltek át újszülött gyermekük mellett, de aztán hála az orvosoknak és a nagyszerű segítségnek a kisfiú erőre kapott, és négy nehéz hét után elhagyhatták a kórházat. A baba végtelenül legyengülten jött a világra, de ma már erős és jókedvű, éli a tizenévesek kalandos életét.

A képeit – amiket IDE kattintva tudsz megnézni – rengeteg anya lájkolta és sorra követték őket a személyes történetek. Mindenki arra buzdítja a hasonló helyzetben lévő szülőket, hogy bízzanak és legyenek kitartóak, mert a hit rengeteg mindenen átlendít. És igen, néha bizony ez az egyetlen kapaszkodónk, ami segít túlélni a nehéz pillanatokat, de utólag ez is, mint minden, képes megszépülni.

Hozzászólások