A diszkrimináció új változata

Kirúghatnak-e valakit a vallása miatt a XXI. században?

2016/07/12

Új törvényt vezettek be Ausztriában: ha a muszlim alkalmazott fátylat visel, a munkáltatója kirúghatja ezért! Diszkrimináció vagy sem?

Meglepő fordulópont következett be Ausztria Legfelsőbb Bíróságán, amikor törvénybe iktatták, hogy abban az esetben ha egy arab nő abayát hord (muszlim nők által viselt arcot eltakaró kendő) kirúghatják állásából. Azzal indokolják mindezt, hogy a kommunikációs munkát végző személyeket akadályozza feladataik elvégzésében a fentebb említett ruhadarab.

A döntés azután született meg, hogy egy nőnek felmondtak a munkahelyén, amiért fátylat viselt. Állítása szerint amellett, hogy elbocsájtották, főnöke diszkriminatív megjegyzéseket is tett ruházatára, melyet vallása miatt viselt: kigúnyolta érte, “álruhának” nevezte a csadorját. A nő az incidens után hivatalos eljárást követelt. Egy alacsonyabb szintű bíróság megállapítása szerint a főnök jogtalanul rúgta ki, ezen felül hátrányos megkülönböztetésben is részesítette. Azonban ennek a botránynak a valós elbírálása egy magasabb rangú szervezethez tartozik, így átadták az ügyet az osztrák Legfelsőbb Biróságnak.

Ez az intézmény végül kimondta, hogy bár a főnök megjegyzései diszkriminatívak voltak, az ok amiért elbocsájtotta elfogadható. Nyilatkozatuk szerint a fátyol akadályozza az alkalmazottat a munkavégzésben. A muszlim nő 7000 eurós (kb. 2.200.000 ft) kártérítést követelt, ám ennek csak a töredékét kapta meg: a pereskedés végén 1000 euróval (kb. 315.000 ft) távozhatott.

A diszkrimináció napjainkban még mindig a tabutémák közé tartozik, ám az egyik leginkább jelenlévő probléma a társadalomban. A világ nagy részén a nők egyenjogúságot élvezhetnek, de sok olyan állam létezik még, ahol elnyomás alatt kell éljenek. A következő videóban néhány példát láthattok a világ tájairól.

Hozzászólások