A Facebook segít a földrengés túlélőinek

Jelezni tudják a világnak, hogy életben vannak

2015/10/27

Hétfőn erős földrengés rázta meg Pakisztánt és a szomszédos Afganisztánt, a halálos áldozatok száma már kétszáz körül mozog, de rengeteg sérült van. A Facebook kedden elindított egy alkalmazást, melynek segítségével a közösségi oldalon jelezni lehet, hogy az érintett területen biztonságban van.

Hétfőn erős, 7.7-es erősségű földrengés rázta meg Pakisztán és India északi, valamint Afganisztán északkeleti részét, de a három ország fővárosában, Iszlámábádban, Újdelhiben és Kabulban is érezni lehetett a földmozgás utóhatását, az épületek megremegtek.

A halálos áldozatok száma jelenleg már kétszáz körül jár, a legszörnyűbb eset, amikor tizenkét diák halt meg leányiskolában a rengések miatt, huszonöten pedig kórházba kerültek. Mivel egy ilyen tragédiánál mindenki aggódik a szeretteiért, a Facebook a maga módján, a közösség erejével próbál segíteni.

pakidoldr

Maga Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója tette ki az üzenőfalára, hogy aktiválták a Safety Check nevű alkalmazást, aminek a segítségével jelezni lehet, ha valaki biztonságban van a földrengés által érintett területeken, így meg tudja nyugtatni a barátokat és a családot. Az eszköz elérhető IDE KATTINTVA.

Az eszköz például azért is segít sokat, mert több helyen használhatatlanná váltak a telefonok, megszakadt az elektromos hálózat, az emberek az utcákra szaladtak, Delhiben pedig egyszerűen leállt a metró. Az Asian News International Twitter-oldalára kikerült egy videó is a földrengésről:

Hozzászólások