A Facebook újításáért mindenki meg fog őrülni

Jön az ingyen internet!

2015/10/06

Hatalmas bejelentést tett a Facebook atyja, Mark Zuckerberg: év végére száz országban ingyen netezhetnek a közösségi oldal használói.

Nagy fába vágta a fejszéjét a Facebook csapata: még idén be akarják kapcsolni az első műholdjukat, ami ingyenes internetet biztosít száz ország lakóinak. Bár a hozzáférés némileg korlátozott lesz, a netszolgáltatók foghatják majd a fejüket!

Ráadásul Mar Zuckerbergékből újra a humanitárius ember jött el, első lépésben ugyanis az internetezésben elmaradottabb területeket céloznák meg az ingyen szolgáltatással: első műholdjuk Afrika nyugati, keleti és déli területeit fogja majd lefedni.

User holding an IPad with Facebook home page on screen

Nem kell azonban elszomorodni, mert Afrika után összesen 100 ország fogja megkapni az internetelérést úgy, hogy azt a Facebook fizeti majd helyettük.

Persze egy pici turpisság ebben is van, az internet ugyanis korlátozott lesz, tehát nem böngészhetünk kedvünkre, viszont szinte minden hasznos oldal elérhető lesz teljesen ingyen, így használható lesz majd a Wikipédia, a legfontosabb helyi és nemzetközi híroldalak, időjárási oldalak, az ország legnépszerűbb site-jai és természetesen a Facebook!

Hozzászólások