A fájdalomtól sírva fakadt Rékasi Károly

Először állt színpadra a balesete óta

2015/11/30

Szörnyű fájdalmak között játszott öt hónap után újra színpadon Rékasi Károly. A darab végén a színész elsírta magát.

Közel fél év lábadozás után tért vissza a színházba Rékasi Károly: a színész az Alku című darabban játszott először péntek este. Bár még mindig komoly fájdalmai vannak, bicegve is végigcsinálta a két órás előadást.

„Visszatérni és eljutni oda, ahová öt hónapja vágysz, hatalmas dolog. Főleg egy akkora utazás után, mint az enyém. A klinikai halál állapotától eljutni odáig, hogy gyakorlatilag a darab első percétől az utolsóig színpadon vagyok, ez óriási” – mesélte Rékasi Károly a Borsnak.

Alku3_fotos_BendeTamas
Öt hónap után állhatott először színpadra Rékasi

A színész alig várta, hogy visszakapja a baleset előtti életét, és most, hogy újra színpadon állhatott, bizony elérzékenyült.

„Semmi sem esett ki a kobakomból, de nem tudtam, hogy ennyi idő után adódhat-e olyan helyzet, hogy álljt parancsol valami, és nem jön több információ. Maximális biztonságban akartam tudni a szöveget, így jóval többet kellett vele foglalkoznom, hiszen öt hónap az mégiscsak öt hónap. Ami a lábamat illeti, a combomat a csípőcsonttal nem izmok, ha­nem fémek kötik össze, ami jócskán korlátoz a mozgásban. Az előadást két próba is megelőzte, úgyhogy cipóra dagadt a lábam. A baleset óta arra vágyom, hogy megint élhessem a megszokott és szeretett életemet, és ott lehessek a színpadon, ami tegnap este megvalósult. Káprázatos érzés volt, amikor a végén kinéztem a nézőkre, és láttam a telt házat, éreztem a drukkoló tapsot. Bizony ki­csordult a könnyem, és nem szégyellem” – mondta őszintén Rékasi.

Olvass még Rékasi Károlyról

Hozzászólások