A farsang, ahol annyit eszel, hogy legjobb hordónak öltöznöd

A kocsonya és a becherovka násza Miskolcon

2016/01/22

Ebben az évben egy héttel még korábban, január utolsó hétvégéjén indul a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang! Január 28-31. között négy napon át várja a látogatókat idén is új helyszínekkel, gasztronómiai élvezetekkel és olyan fellépőkkel, mint a Hooligans, Nagy Feró és a Beatrice, az Ismerős arcok, a Paddy and the Rats vagy a Magashegyi Underground.

received_2491012060986581

A rendezvényen tavaly Miskolc belvárosában mintegy 200 ezer ember mulatott négy napon át. Már az elsőn országos rekordot döntöttek meg a szervezők: a két évvel ezelőtti 700 adagos óriáskocsonya után elkészült az ország eddigi legnagyobb, 1200 adagos 3D-s kocsonyája. Ebben az évben Magyarország legnagyobb sertéskocsonyából készült négyemeletes tortája készül majd. Ez is ékes bizonyítéka, hogy különlegességekben, rekordokban idén sem lesz hiány, és a programok, valamint a fellépő zenekarok névsora pedig minden bizonnyal még több látogatót vonzanak majd.

kocsonya1
A gasztronómiai, népművészeti és kézműves kínálaton túlmenően a fellépő művészek összetétele és kínálata minden könnyűzenei stílust lefed majd annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a számára legvonzóbb, legérdekesebb programokat.

Továbbra is Miskolc belvárosban kapnak helyet három színpadon, számos újdonsággal. Már az első nap is óriási forgatag lesz, hiszen az eddigi két évhez hasonlóan a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang az egész belvároson végigmenő felvonulással indul mazsorettekkel, „békalányokkal”. Aznap olyan zenekarok lépnek fel, mint a Thunder Jack, a Pataky Művek, az Ismerős Arcok, a Takács Tamás Blues Band és a Belga. A rendezvény mindig különös figyelmet szentelt a helyi formációknak, így a négynapos forgatagban olyan eredetileg miskolci csapatok is színpadra állnak, mint a Miskolci Illés Emlékzenekar, a Bíborszél, a Miskolc Dixiland Band és a Paddy and the Rats. Pénteken többek között találkozhatunk a Magashegyi Undergrounddal, Nagy Feróval és a Beatrice-vel, Aradszky Lászlóval, a Cloud 9+-al és a Sky Fanatic-kal. A szombati nap kiemelkedő fellépői a már említett Paddy and the Rats-en kívül a Hooligans, Vörös István és a Prognózis, az In his Steps, valamint Deniz lesznek. Vasárnap sem unatkozhatnak mindazok, akik még mindig bírják majd a mulatást, hiszen a korábban felsoroltakon kívül Tamás Gábor és a Reflex rajongói találkozhatnak kedvenceikkel.

kocsonya2

A rendezvény ideje alatt lesznek filmvetítések, gyerekprogramok és természetesen olyan gasztronómiai programok mint például az Ízkocsonya verseny. A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang ingyenes!

Hozzászólások