A fél világ a Pacquiao-Mayweather bokszmeccsen röhög

Tényleg ez volt az évszázad legunalmasabb mérkőzése

2015/05/04

Az utóbbi öt évben a bokszvilág erre a meccsre várt, az utóbbi hónapokban pedig ezen pörgött mindenki. Pacquiao vagy Mayweather? Aztán jött a nagy csalódás, semmi váratlan, utóbbi 48. győzelmét is pont annyira unalmasan húzta be, mint az előző negyvenhetet, Pac-Man pedig csak árnyéka volt önmagának. Világbajnok profi nehézsúlyú ökölvívónk, a tizedik meccsére készülő Bogdán “Golyó” Zsolt sem volt tőle elájulva.

Floyd Mayweather megőrizte veretlenségét, egyhangú pontozással – és abszolút megérdemelten – nyert, Manny Pacquiao pedig végleg bebizonyította, hogy ő már nem az a Manny Pacquiao, akiért millió rajongtak még pár éve is. Negyvennyolcadszor is nyert Money megszokott, unalmas kontrabunyója, amit Pac-Man öt évvel ezelőtt valószínűleg fel tudott volna törni, és sokan reménykedtek abban, hogy most is sikerülni fog neki. De esélyese sem volt rá.

“Mindenki ezt a két embert szerette volna egymás ellen látni, hát most láthatták! Én is nagyon kíváncsi voltam az évszázad mérkőzésére, bár bevallom, nem bírtam hajnalig fennmaradni – mesélte az RC Newsnak Bogdán “Golyó” Zsolt, akinek korábbi jóslatai bejöttek a meccsel kapcsolatban.Ugyanakkor reggel azzal kezdtem, hogy rögtön megnéztem a híreket.”

Floyd Mayweather Jr., Manny Pacquiao
Mayweather kontrázik

“Minden úgy történt, ahogy gondoltam. Pacquiaónak szorítottam, mivel nekem emberibb és szimpatikusabb, és nagyon reméltem, hogy a régi tűzzel a szemében megy be a ringbe. Visszanézve a felvételeket, már a bevonulásnál figyeltem a szemeit – nem tűz volt bennük, hanem vidámság! Mayweather pedig ismét bebizonyította, hogy korunk legnagyobb bajnoka, ami ellen nincs orvosság. Legalábbis úgy, ahogy Pacquiao csinálta, nincs.”

“Szerintem ha Pac-Man valamit elhozott volna valamit a Maidana-féle vehemenciából, és a tudását is mellé tudta volna rakni, akkor talán meglephette volna. Mayweather egy rendkívül okos bokszoló, aki kiegyensúlyozott, hozza a meccseket, és közben zsákszámra keresi a dollármilliókat . Ami körülötte van, az óriási üzlet és show, kenyér és cirkusz.”

“Ugyanakkor az is igaz, hogy amikor két ekkora név találkozik, nincs akkora tűzijáték a ringben, óvatosak és tisztelik egymást, viszont nagy taktikai csata alakul ki. Most várhatjuk Floyd szeptemberi búcsúmeccsét.” A régóta várt, az “Évszázad meccseként” beharangozott Mayweather-Pacquiao semmilyen szinten nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, sőt, az internet nevető népe rögtön elindította a mémgyárat. Íme, a legkifejezőbb alkotás a meccsről:

Hozzászólások