A férfi, ha a tenyerén hord

Királylánynak lenni

2015/11/06

Az esetek nagy többségében a nők nem találják a helyüket a férfi mellett. Ennek oka nagyrészt az, hogy nem kezelik őket nőként, így nem is szabad azon csodálkozni, hogy néha már el is felejt nőnek lenni. Ilyenkor kell egy Férfi, aki még a csillagokat is képes lehozni!

Látom a törődést, a szemekben a csillogást, a mosolyt az arcukon, mikor egymásra néznek. Látom, ahogy a srác óvón keresztülfonja kezét a lány derekán és gyengéden közelebb húzza magához. Ez a fiú olyan meghatóan és tisztán szereti a lányt, hogy azt kívánom, bár mindenkinek ilyenben lenne része!

Jó érzés tudni, hogy akadnak még férfiak, akik tudják azt, mit jelent egy nőt a tenyerükön hordozni. Finoman hangolt mozdulatokkal, kedves érintésekkel, gesztusokkal, határozott kiállással képesek éreztetni, hogy mit jelent mellettük igazi Nőnek lenni. Ez nem egy tanulható forma, valaki vagy képes megmutatni a benne rejlő érzéseket, vagy olyannyira elbújik a páncélja mögé, hogy soha nem tör felszínre. Aki képes rá, az egyúttal azt is tudja, hogy mi az a csoda, ami a nőben rejlik. Tudja értékelni, mikor reggel kócosan, összegyűrt arccal ébred mellette. Szereti, mikor gyengéden végig simítja az arcát és csókot lehel a homlokára. Fontos neki, mikor napközben egy pillanatra eszébe jut és bohókásan csilingel a hangja a telefon másik végén. Hiányzik, amikor néhány napig nem láthatta és alig várja, hogy a viszontlátás örömében újra megdobogtassa a szívét. A hűvös estén ölelésével takarja, séta közben finoman megfogja a kezét. Az igazi férfi tudja, hogy udvarlásának minden egyes mozzanata a nő szívéig hatol. Aki mindezt képtelen megadni, az érzéketlenség homályában talán fel sem fedezi azt a sok szépséget, ami körülötte van. Ha mégis rájön önnön gyengeségére, akkor képes lehet rajta változtatni, de csak mert tudja, hogy megéri.

ferfi2

Ahol a nő biztonságban van, csak ott képes igazán adni. Adni szeretetet, törődést, odafigyelést és gyengédséget. Adni örömöt és humort, melegséget a fáradt napok után, kedvességet egy feszült pillanatban. Társa lenni a férfinak, mikor annak szüksége van rá, és támasza, ha néha meg-meg fárad az útja során. Egy nő, ha a férfi a tenyerén hordozza, úgy éled fel hamvaiból, mint egy igazi főnix madár. Megszépül és sugárzó lesz, életvidám és kedves. A megbecsült nő hatalommal bír, mert érzelmei szárnyra kelnek, és ezeken a szárnyakon képes mindkettőjüket a magasba repíteni. Képes lesz erőt adni, életet, boldogságot és szerelmet. Képes lesz az értékek erejét képviselni, a közös terhek minden búját-baját a vállán cipelni. Meg tudja teremteni az otthon melegét, a béke szigetét, ahova jó hazatérni és megbecsült férfinak lenni. Képes lesz lerázni az út porát, mit magányosan tett meg, és felnézni a mellette lévőre, aki oly’ kedves a szívének.

A férfi, ha érző, tudja a nőt a helyén kezelni. Hiszi, hogy szerencsés, mert neki van része benne, és büszke, mert olyan kincs van a birtokában, ami másnak nem adatik meg. Állja az irigy tekintetek sarát, de ereje leginkább abban rejlik, hogy a kettőjük közötti kapocs olyan erős lakat, amit egyetlen külső szemlélődő sem képes felnyitni. Testi erejénél csak lelke erősebb, mert képes megbecsülni, törődni és adni. A nő pedig meghálálni, mikor a legnagyobb szükség van rá.

Hozzászólások