A Fradi durván arcul csapta saját szurkolóit

Van így értelme a magyar focinak?

2015/07/24

A Ferencváros példátlan módon szúrt ki saját szurkolóival, akik pedig követték volna a zöld-fehér klubot Bosznia-Hercegovinába is, az Európa-liga selejtezőjének visszavágójára. Hiába utaztak ugyanis annyit, és hiába engedett volna a hazai klub is, a Fradi elnöke azt a döntést hozta, hogy szurkolói kártya nélkül nem engedhetik be őket a stadionba.

A Ferencváros labdarúgó csapata kétszer is vereséget szenvedett a bosznia-hercegovinai Zeljeznicar csapatától az Európa-liga második selejtezőjén, így 3-0-s összesítéssel kiesett. A második meccsen ráadásul valami tragédia volt a játék, látszott, hogy ez ide kevés, de az igazán felháborító nem is ez volt.

Hanem az, hogy a Fradi továbbra is magasról tesz a szurkolóira. Mintegy 250 ultra utazott hatszáz kilométert Szarajevóba, hogy a helyszínen lássa a visszavágót, de Kubatov Gábor elnök elérte, hogy ne engedjék be őket a stadionba, mert nem rendelkeznek szurkolói kártyával.

Labdarúgó NB I - Ferencváros - Újpest
Szurkolók nélkül van értelme ennek az egész cécónak?

Ami azért is elszomorító, mert a vendéglátóknak nem volt gondja velük, próbáltak is valami megoldást találni, közben pedig az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is jelezte, hogy nem vállal felelősséget a döntésért. A Fradi vezetősége azonban nem engedett, a meccsre nem mehettek be a magyar csapat szurkolói.

Továbbra sem világos, az elnök mit gondol a magyar futballról, de szomorú, hogy nem jött még rá: ez így nem fog menni, neki is hajlani kell a kompromisszumra.

Hozzászólások