A Fradi elgyepálta a Diósgyőrt

A zöld-fehérek hazai pályán győzni tudtak

2015/07/27

Megmentette a mundér becsületét a Fradi, hazai pályán 3-1-re verte a Diósgyőrt az NB I második fordulójában rendezett bajnokin. Úgy néz ki tehát, hogy a csapat vezető edzője, Thomas Doll alapos fejmosást tartott a srácoknak meccs előtt.

Mindenki kíváncsian várta, vajon a szégyenletes Európa-liga kiesés után a Fradi képes lesz-e talpra állni, és hazai közönség előtt jól szerepelni a vasárnapi NB I-es mérkőzésen? A zöld-fehérek jól teljesítettek, már a negyedik percben Nalepa góljával megszerezték a vezetést, nem kis nyomást gyakorolva ezzel ellenfelükön.

A DVTK tavaly a hetedik, míg a Fradi a második helyen végzett, igaz a téli szünet előtt a Diósgyőr még a harmadik helyen, kettővel a Ferencváros előtt állt a tabellán. Bár mondhatni, hogy az eredmény papírforma szerint alakult, nem lehetett ennyire magabiztos a hazai csapat, hiszen a múlt hét csütörtökön összesítettben 3-0-ás vereséget szenvedett a Zeljeznicartól. Thomas Doll kijelentette, csak hatalmas elszántsággal és győzni akarással léphetnek pályára a fiúk a szurkolók előtt.

fradi

“Igaz, kellett ehhez a sokszor az entek táncát előadó vendégvédelem, amely mellett nem három, akár hat gólt is szerezhettek volna a hazaiak az első harminc percben. Feltűnő volt, hogy a jól megtermett védőkkel (öttel is) és középpályásokkal felálló diósgyőriek mellett szinte az összes szöglet és szabadrúgás megtalálta a ferencvárosiakat, akik közül Michal Nalepa fejjel (1–0), Leandro (2–0) és Böde Dániel (3–0) egyaránt lábbal volt eredményes” – írja az Nso.hu.

A Fradi legközelebb augusztus 15-én várja itthon az MTK csapatát, de előtte még a Vasashoz látogatnak a zöld-fehérek.

Érdekesség még, hogy a csapat szurkolói most először találkozhattak a Fradi új mezével, amelynek különlegessége, hogy a megszokott zöld-fehér csíkokat a mez oldalán egy piros csíkkal erősítették, ezzel is utalva a nemzeti lobogó színeire. A Nike most is kitett magárét, hogy olyan technológiai újításokat vezessen be, amivel csak tovább növelhetik a játékosok teljesítményét.

Bízunk benne, hogy a csapat kiérdemli a beléjük vetett hitet, és hosszú évek után megszerzik végre 29. bajnoki címüket.

Hozzászólások