A gospel királynője újra Magyarországon

Koncertek, fesztiválok és bortúrák várnak hétvégén

2015/08/28

Újra hazánkba látogat a gospel zene koronázatlan királynője, Rhoda Scott, aki ismét egy exkluzív élménnyel ajándékozza meg egyik kedvenc országának közönségét.

Rhoda Scott koncert

Budapest, Marriott Hotel Bálterme – augusztus 30.
Rhoda Scott kapcsolata a magyar művészekkel immár rendszeresnek mondható, hiszen Varnus Xavérral és a Modern Art Orchestrával színpadra állított közös koncertekkel többször is megörvendeztették már a budapesti közönséget. Augusztus 30-án az est folyamán a mai magyar swing’n’pop zenei stílus meghonosítója és vezéralakja, Gájer Bálint és zenekara is fellépnek majd, így ismét bizonyíthatják, hogy a nemzetközi zenei elithez tartoznak igényes produkciójukkal.

Savaria Történelmi Fesztivál
Szombathely – 2015. augusztus 27-30.
A Savaria Karnevál Magyarországon páratlan történelmi alapokon nyugvó fesztivál. Szom-bathely belvárosában, ókori és középkori környezetben zajlik. Maguk a helyszínek is egyediek, koncepciójuk szerint más-más kínálatot nyújtanak. Az Öreg Város Vásárában, mely Savaria-Szombathely belvárosi „vásárterén” valósul meg, a Karnevál napjaiban egyedi portékáikat kínálják az ide sereglett mester-árusok. Az Iseum operajátszás helyszíneként és régészeti tár-házként funkcionál. A Gayer-parkban a gyermek számára kínálunk három napos elfoglaltságot. A Borok utcájában a történelmi borvidékek bemutatkozását a magyar népzenei élet kivá-lóságainak koncertjei fűszerezik. A Fő téren felállított Fórum Színpadon a világzene kiváló-ságai koncerteznek. A fesztivál fénypontja a mintegy 1000 fős kosztümös felvonulás.

savaria

VIII. Kiskörei Csülökfőző Fesztivál
Kisköre, Szabadvizű Strand – 2015. augusztus 29.
A legrégebbi hagyományokkal rendelkező gasztronómiai rendezvény. Szeretettel várjuk a csapatok jelentkezését. A zsűri három kategóriában: küllem, íz és tálalás alapján értékeli a főtt csülök, sült csülök, egyéb csülkös ételeket

EUROTRACK – 2015 Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás
Balatonfüred – 2015. augusztus 29. – 2015. augusztus 30.
1990-ben néhány lelkes vasútmodellező és vasútbarát Veszprémben megalapította az ország első önálló, cégbejegyzett társadalmi szervezetként működő vasútmodellező klubját. A szövetség minden évben más országban rendezi meg kiállítását. Magyarországon először 2006-ban mutatkozott be Balatonfüreden. A rendezvényen 10 ország 22 vasútmodellező klubja vett részt nagy sikerrel. 2015-ben klubunk 25 éves jubileuma alkalmával ismét mi rendezhetjük meg ezt a nemzetközi kiállítást.

eurotrack

III. Művészet és Mámor Bor és Gasztronómiai Fesztivál
Szentendre – augusztus 28-30
Művészet és Mámor címmel idén harmadik alkalommal rendez Szentendre városa borfesztivált augusztus utolsó hétvégéjén a Szentendre Éjjel-Nappal Fesztivál keretében. Az mindenki számára köztudott, hogy Szentendre a művészek városa, azt azonban már kevesebben tudják, hogy a borkészítésnek is évszázados hagyománya volt Szentendrén az 1882-es filoxéra járvány kezdetéig. A külföldön és belföldön is híres kiváló minőségű borok nemcsak egykor, de most, ezen a három napon is megtalálhatóak lesznek a városban, hiszen a Duna-korzó területén az ország több, mit húsz neves pincészete és a város népszerű éttermei várják kínálatukkal a borbarátokat és a kulináris élvezetek híveit.

Vidor Fesztivál
Nyíregyháza, több helyszínen – augusztus 28-szeptember 5.
VIDOR Fesztivál – a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje, amely mára az egyik legnagyobb hazai összművészeti rendezvény lett. Zenei kínálata nemzetközi mércével mérve is kimagasló, hiszen ez Közép-Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja, ahol igazi világsztárok láthatóak. Többen első ízben lépnek fel Magyarországon, s valamennyien csak erre az egyetlen estére érkeznek hazánkba. A versenyprogramon részt vevő kiváló teátrumok komédiái s a legújabb magyar filmvígjátékok mellett szabadtéri koncertek, képzőművészeti kiállítások, bábelőadások, dumaszínház szórakoztatják a közönséget.

VIDOR_fesztival_Nyiregyhaza_golyalabasok

Szüretindító Bortúra
Egerszalók – 2015. augusztus 29.
Kövesse a szőlő útját a tőkéktől a kádakig és boros poharakig. Folkmise, szüreti felvonulás, szőlőszentelés és mulatság szüreti játékokkal, kézművesekkel, szüreti hagyományokhoz illő ételek és finom egerszalóki borok várják az érdeklődőket.

XIV. Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál
Siklós, Várkert – 2015. augusztus 29-30.
A Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál Siklóson hagyományt teremtő gasztronómiai rendezvény, amely lehetőséget biztosít családok, baráti társaságok, munkatársak számára, hogy a Siklósi Vár tövében együtt töltsenek el egy csodálatos napot, élvezzék az ínycsiklandó ízeket és nem utolsó sorban a szórakoztató koncerteket. A fesztivál főszereplője Magyarország egyik nemzeti étele a csirkepaprikás, melynek fontos szerepe van Siklós és környékén a szüreti időszak idején.csirkefozok-655x435

Hozzászólások