A gyerekek megmondják hogyan születik a baba

Őszinte válaszok apróságok szájából

2016/09/15

Hogyan születik a kisbaba? Nehéz kérdés egy gyermek életében. Mint minden hasonló kérdésre, erre is óriási bölcsességekkel válaszoltak a lurkók.

Ha a szülőknél eljön az az időszak mikor meg kell magyarázni a gyermeknek hogyan is születik a baba, könnyen zavarba jöhetnek. Általában közhelyes vagy túl komplikált választ adnak.

A gyerekek viszont egyszerűen látják a világot: bekerül a baba és aztán egyszer csak kijön. Hát… nem pont. Néhány csöppség elképesztő lazasággal veszi a kérdéseket, igaz, hogy a válasz nem tökéletes de aranyos a gondolkodásmód. A videó remekül szemlélteti azt a pszichológiai felvetést, hogy ahogy növünk fel egyre szemérmesebbé és visszahúzódobbá válunk. Ha megfigyeljük a fiatalabb korú válaszadók nyíltabban, közvetlenül válaszolnak vagy épp a szereplési vágy hajtja őket előre, mit sem törődve a kérdéssel. A vége felé szerepel egy kicsit idősebb srác, aki láthatóan zavarba jön a kérdéstől, elvörösödik, dadogni kezd. Remekül lehet tanulmányozni a gyermekek lelkivilágát is ebben a videóban.

Mivel elég kicsi gyerekekről volt szó, így nem elvárható, hogy tudják a választ erre a kérdésre. Azonban az, hogy egy 11-12 éves gyerek nem tud válaszolni elég meglepő. Valószínűleg simán tudnák a megfejtést, csak nem a szüleik meséltek nekik erről, hanem megtudták az internetről, osztálytársaiktól, ami sok esetben rosszabb, mint egy kellemetlen beszélgetés a szülőkkel.

Hozzászólások