A házasság a férfit megváltoztatja?

Nős férfiak és a szex

2014/09/16

A nős férfiak általában nem pletykálják ki a barátaikkal, mi történik a hálószobában otthon. Azt azonban nehezen hinnénk el, hogy nem mondanak semmit, igaz?

A férfit igen meglepi, ha a felesége egy este azzal jön haza: ,,képzeld drágám, a lányokkal összevetettük, hogy mennyire hasonlóak a férjeink szexuális szokásai“. Úgy gondolja, már csak ez hiányzott, hogy a barátnőkkel még azt is kitárgyalja, mit csinálnak az ágyban.

Nos, a hölgyeknél ez előfordul, igaz, ha házasságban élnek, akkor már ritkábban, de a pasik álla akkor is leesik, ha azt hallják, hogy feleségük megosztja a szexuális életüket másokkal, hiába a legjobb barátnők azok. Nem repes a tudattól, hogy ők is tudják, mit csinál az ágyban. Hogy néz ezek után a szemükbe – gondolja.

married

Akár hisszük, akár nem, a pasik kevésbé közlékenyek ilyen szempontból, a nős férfiak pedig még szűkszavúbbak. Nem igazán kíváncsiak arra, hogy a barátjuk neje mit szeret vagy mit nem kedvel a hálószobában. A szingli élet után – amikor minél több hölgy ,,begyűjtésére” törekedtek -, a férfiak a házasságban kicsit másként viselkednek.

Igyekeznek némi falat építeni a család és a barátok közé, ezzel védve a kapcsolat harmóniáját. Senki sem szeret úgy kertipartit tartani és közösen sütögetni a barátokkal, hogy közben különféle szexuális jelenetek rémlenek fel előtte a baráti párokról, de persze némasági fogadalmat sem tesznek.

Fairnek azonban csak néhány megnyilvánulást tekintenek, például a ,,házasság és a gyerekek érkezése után megszűnik a szextéma kapcsán számos poént engednek meg maguknak. Arról sok esetben megy a viccelődés, hogy van-e részük elég szexben vagy sem, ám ha a probléma annyira komoly lenne, minden bizonnyal nem nevetgélnének rajta a barátokkal, hanem magukban próbálnák átgondolni a gondok okát.

Aggódni azért a pasiért kell, aki nem csinál belőle viccet, sőt, inkább dühösnek vagy keserűnek tűnik a poénkodás alatt! Az sem baj, ha a férfi kifogásként azt hozza fel egy esti összeröffenésről való távolmaradáskor, hogy mostanában ez az egyetlen este, amikor kettesben a nejével lehet. Mindenki meg fogja érteni, miről van szó, és nem noszogatja majd, hogy mégis jöjjön.

marriage

A családtervezés. A másik téma, amiről szívesen beszélgetnek a nős férfiak. Egyik közli, hogy a felesége szeretne újabb babát. A másik megértően fogadja és megkérdi, problémát jelent-e ez számára, vagy ő is vágyik még egy gyermekre.

A válasz: ,,hát, jelenleg inkább egy új kanapéra vágyom” nevetnek, de hallgatólagosan mindketten tudják, hogy az a baba valószínűleg hamarosan várható, ahogyan arról is beszélnek, hogy mikor tér vissza a szexuális élet a normális kerékvágásba egy szülés után. Eloszlathatják egymás aggályait, s a fogamzásgátlás témája ugyancsak ,,megengedett”.

A szexuális fantáziák. Nos, ez igen gyakori, hiszen a férfiak beszélnek más nőkről. Elismerően csettintenek, ha aerobic óráról kijövő lányokat látnak. Viccelődnek azon, hogy kivel mit tennének, de ettől még nem fognak valóban. Vagy elmesélnek régi sztorikat a múltból, egy igen tüzes hölgyeménnyel kapcsolatban.

Annyi bizonyos tehát, hogy a nős férfi nem szívesen osztja meg a barátokkal sem bizonytalanságait, frusztrációit, vágyait vagy kérdéseit, ahogyan a nők ezt teszik egymás közt. Számukra ez így fair.

Hozzászólások