A házasságtól hízik az ember

A duciság is fertőz?

2015/10/20

A szerelemre azt mondják, hogy öl, butít és nyomorba dönt. A házasság legnagyobb rákfenéje ezzel szemben mindössze a hízás. Bizony, nem biztos, hogy csak a sör az oka a sok megpocakosodott férjnek, nagyon úgy fest, hogy a házasélet is ilyen hatással van az egyébként kecses formákra. De mitől hízik a pasi, ha nős?

Már többször igyekeztek bizonyítani a házasság és az elhízás közötti szoros összefüggést. Talán sokan közülünk megrándítják most a vállukat, hogy tulajdonképpen ezt tudományos kutatás nélkül is meg lehetett volna mondani, de azért csak engedjünk teret a tudósoknak. Hogy mire is jöttek rá a legutolsó kutatásukból? Leginkább arra, hogy azok a házastársak, akik amúgy normál testsúllyal érkeztek a házasélet küszöbére, párjuk viszont elhízott volt, nagyobb valószínűséggel szednek majd fel többlet súlyt, minthogy a másik fél leadjon.

A kutatók szerint azzal hozható párhuzamban ez a kellemetlen változás, hogy bizony a közös élet során gyakran inkább a rossz berögzülések nyernek teret maguknak: egészségtelenebb életmód, kevesebb mozgás, idővel a stressz, a gyermekvállalás kérdése, mind-mind olyan kifogás, ami nem a fogyás, hanem éppenséggel az elkényelmesedés, a rossz szokások felé terelik az embert. 

Viszont nem kell, hogy ennyire drasztikus legyen a helyzet! Debra Umberson azt mondja, hogy az egymásra mágnesként ható felek jó irányba is terelhetik a másikat, vagyis a megfelelő, pozitív életmód is lehet ugyanolyan “fertőző”, mint a negatív. Gondoljuk csak végig: ha valaki azért hízik, mert a párja nem a megfelelő táplálékkal kényezteti, lustálkodik és sosem sportol, akkor logikusan az egészséges életmód és a mozgás is lehet ugyanilyen hatással  a partnerre. “Amikor a házastársak egyik tagja fogyókúrába kezd, egészséges életmódot folytat és látszik a küzdelmeinek az eredménye, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel fog fogyókúrába és csatlakozik hozzá a másik fél is. Még akkor is, ha a jótékony hatás nem egyenes következménye a fogyókúrának, idővel átáll a partner, különösen igaz ez akkor, ha a bevásárlást és háztartási munkákat végző fél válik a vezetővé ebben a szerepben.”

Lányok és asszonyok, nincs más dolgunk tehát, mint ügyesen vezetni a férfit, ha azt akarjuk, hogy még húsz év múlva is ugyanolyan deltásak legyenek mellettünk, mint megismerkedésünk hajnalán!

A diétás életmódot folytatóknak a legnagyobb ellensége a kenyér, a tésztafélék és a szénhidrát. De van rá megoldás! Kergesd el a mumusod, mutatjuk a fogyókúrás kenyér titkos receptjét! Innen töltheted le!

magkenyér3

Hozzászólások