A héten folytatódik a napsütéses idő

A legmagasabb hőmérséklet plusz 6-10 fok között alakul

2015/02/16

A leghidegebb órákban még többnyire mínuszokra kell készülni, de nappal 10, a hétvégén néhol akár 12 Celsius-fokig is melegedhet a levegő. A héten folytatódik a napsütéses idő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint a hétfőre virradó éjszaka képződött pára- és ködfoltok a déli órákra mindenütt feloszlanak. Napközben túlnyomóan derült idő várható, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6-10 fok között valószínű.

Kedden a Szeged-Komárom vonal mentén eleinte jobbára felhős idő várható, majd lassanként csökken a felhőzet, másutt kevesebb lesz a felhő, több a napsütés. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, néhol lehet hűvösebb. Nappal plusz 2-7 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is többnyire derült lesz az ég, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 2 fok között változik, de néhol hidegebb is lehet. A nappali maximumok plusz 2-7 fok között alakulnak.

Az éjszaka, csütörtök reggel átmenetileg párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet. Csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet jobbára mínusz 7 és mínusz 2 fok között várható, de helyenként hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 3-9 fok között valószínű.

Pénteken hajnalban, reggel párásságra, néhol ködre lehet számítani, de csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0, a maximumhőmérséklet plusz 4-10 fok között alakul.

Szombaton főként nyugaton, északon lehet néhol kisebb eső, zápor. A Dunántúlon helyenként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 2 között alakul a hőmérséklet. Nappal 5-11 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap délen változóan felhős lesz az ég, néhol gyenge eső is előfordulhat. Északon kevesebb lesz a felhő, több a napsütés, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 7-12 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Family on country walk in winter

A kontinens nagy részén továbbra is eseménytelen az időjárás; Közép-Európában és délen derült az ég, másutt borongós, párás az idő. A Brit-szigetek időjárását egy Izland felett örvénylő ciklon alakítja, arrafelé több helyen esik az eső. Ugyancsak ciklon található Észak-Oroszország felett is, ezért a Kelet-európai-síkság északi vidékein több helyen havazik. A napos idő hatására még Németország nyugati felén és a Kárpát-medencében is 10 fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, a mediterrán térségben pedig 11, 17 fok a jellemző maximum-hőmérséklet. Zord téli idő csak Lappföldön van, ahol – egyáltalán nem szokatlan módon – csak -13, -19 fokot mérnek napközben. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható számottevő változás.

Hozzászólások