A héten igazi tavaszi időjárás várható

Rengeteg napsütés és akár 17 fok

2015/03/16

A jövő héten igazi tavaszi időjárás lesz, sok napsütésre lehet számítani, a hétvégén várható csak csapadék. A leghidegebb órákban továbbra is lehetnek mínuszok, de napközben több helyen plusz 17 Celsius-fokig is melegedhet a levegő

Az országos középtávú előrejelzés szerint hétfőn alapvetően napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, a Dunántúlon és a Dél-Alföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb 13-16 fok között valószínű.
Kedden napos, száraz idő lesz. Északkeleten és a déli megyékben élénkül meg a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között, napközben 13-17 fok között alakul a hőmérséklet.
Szerdán is napos, száraz idő várható. Elsősorban az Alföld térségében élénkülhet meg a szél. A minimum hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximum hőmérséklet 9-13 fok között valószínű.

tavasz
Csütörtökön és pénteken is napos, csapadékmenetes idő lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet csütörtökön mínusz 5 és 0, pénteken mínusz 5 és plusz 1 fok között valószínű. Csütörtökön napközben 10-14, pénteken 11-15 fokig melegszik a levegő.
Szombaton a néhány órás napsütés mellett főként délutántól már szórványosan előfordulhat kisebb eső. A szél megélénkül, a Dunántúlon erős lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plus 2 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal 12-17 fokig emelkedik a hőmérséklet.
Vasárnap már többnyire erősen felhős lesz az ég, több helyen valószínű eső, zápor. Főként a Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás, egy-egy erős széllökés is lehet. A minimum hőmérséklet plusz 1-6, a maximum hőmérséklet 8-13 fok között alakul.

Hozzászólások