A hétvégén már több lesz a napsütés

Szombaton 21-28°C várható

2014/07/12

Szombaton nyugat felől már szárazabb levegő érkezik, így nyugaton és a középső tájakon már több lesz a napsütés, igaz délután a Dunántúlon újra lehetnek záporok, zivatarok. A Tiszántúlon és északkeleten azonban marad a sok felhő, ott eső, zápor, zivatar várható. Többfelé szeles időben lesz részünk, 21-28°C várható.

Keleten-északkeleten többfelé kell eső, záporok, zivatarok következtében vizes, csúszós útszakaszokra számítani, míg a Dunántúlon csak elszórtan lehetnek csapadéktól nedves szakaszok. Kissé szeles idő várható, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Nem várható számottevő fronthatás, de a változékony időjárás megviselheti a szervezetünket, jelentkezhet fejfájás, migrénes panaszok, vérnyomás ingadozása, reumatikus és ízületi fájdalmak felerősödése, rossz közérzet. Ugyanakkor a Dunántúlon már több lesz a napsütés, ami jelentősen javíthatja hangulatunkat, közérzetünket. Az UV-sugárzás szintje szintén itt érhet el erős fokozatot, keleten gyenge marad.

Vasárnap már mindenhol a napsütés kerül túlsúlyba, azonban délután a Dunántúlon többfelé, máshol csak elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet egyre többfelé megközelíti a 30 fokot.

Hétfőn sem várható számottevő változás, keleten többnyire a napsütésé lesz a főszerep, nyugaton viszont ezen a délutánon is lehetnek futó záporok, zivatarok. Kellemes, meleg idő várható.

Keddtől-szerdától igazi nyári időre, sok napsütésre van kilátás. Bár időnként magasabbra törhetnek majd a gomolyfelhők, ezekből azonban csak elszórtan alakulhat ki zápor vagy zivatar. Az enyhe hajnalokat 30 fok körüli hőmérsékletű délutánok követik.

Balatoni előrejelzés

Szombaton már kellemesebb időnk lesz a tó partján, alapvetően napos idő várható, ám délután a gomolyfelhőkből – nagyobb eséllyel a nyugati medencében – futó zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet délelőtt átmenetileg élénk, olykor erős lökések kísérhetik, később azonban mérséklődik a légmozgás. Délután 25-26°C körül alakul a hőmérséklet. A tó vizének átlaghőmérséklete 21°C.

(idokep.hu)

Hozzászólások