A jó szex megmenthet egy romokban lévő kapcsolatot?

Az együttlétek ereje

2015/04/08

Lehet-e a szex megmentője egy rosszul működő kapcsolatnak? Szakítást követően járjunk össze az exünkkel, mert vele azért jó volt szeretkezni? Vagy ha már érezzük, hogy itt a vég, érdemes teljesen tovább lépni?

Ha két ember eljut a kapcsolatában arra a szintre, hogy már nem működik, ajánlott a folytatáson elgondolkozni. Valóban érdemes-e együtt maradni, vagy mély levegőt venni és bármennyire nehéz is, de tovább lépni. De meddig húzható a kellemetlen vég? És összetarthat-e két embert a jó szex?

A szex jó. Ez tény. De mennyire jó, ha érzelmek nélkül, pusztán az állatias ösztönök oltárán adózva csinálod, mint a nyulak? Amikor nem szól másról, mint a puritán kielégülésről, amit a hormonod diktál? És, ha már itt tartunk: lehet-e az ilyen szex kielégítő a nők számára, akik eleve érzelem-vezéreltek (főleg) egy szeretkezés alkalmával? Kattint a folytatásért!
szex

A kérdés lehet akár költői is, mert felmerül, hogy lehet-e jó a szex két olyan ember között, akik már nem éreznek egymás iránt semmit, nincs meg a kölcsönös vonzalom, lehet nem is kívánják egymás közelségét? Akkor ez egy lassú lecsengése egy előtte igazi, lángoló szerelemnek? Vagy az is előfordulhat, hogy csak az egyik oldalról hűltek ki az érzelmek, a másik pedig abban reménykedik, hogy a jó szex-szel maga mellett tarthatja a párját. Ez utóbbi főleg nőkre igaz, hiszen azt gondolnánk, a férfit könnyű megfogni, ha az ágyról van szó. Pedig még akár nagyobb sérülés is lehet belőle. Gondolj csak bele: te azt hiszed, hogy a jó szex számára elegendő egy kapcsolat működtetéséhez. Fordíts meg! Neked elég lenne, ha csak a szex miatt járna hozzád, miközben kapcsolatra, társra vágysz? Na, ugye! A férfi meg nagy valószínűség szerint eleve nem fog azért ágyba vinni egy nőt, hogy érzelmileg magához láncolja, mivel genetikailag bennük ez nem így van kódolva. A szex az szex. Ennyi.

szex

A férfinak ugyanúgy szüksége van a törődésre, a gyengédségre, a meghittségre. Ettől érzi ő is úgy, hogy kapcsolatban van. Különben csak szexel. Ha pedig csak ennyi az egész, akkor tovább fog lépni, új élményeket, új nőket fog keresni. Mindaddig, amíg újra rá nem talál arra az egyre, aki a szívét is megérinti, nem csak az alsó fertályát.

Ha az a célod, hogy összetartsd a kapcsolatotokat, lesújtó hírünk van: kevés az esély rá. Két ember azért van együtt, mert szeretik egymás társaságát, élvezik a másik közelségét, van közös érdeklődési körük, szeretnek együtt lenni, akár kettesben, akár barátokkal. Amikor ezek a pillanatok már feltűnően elillantak, úgy a szex pusztán egy fizikai szükséglet kielégítésére szolgál és nem szerelmi együttlétre.

Az apró láncok, amik összekötnek két embert – a szexet is beleértve – mind-mind erősítik a kapcsolatot. Ha ezek szépen lassan elmúlnak, akkor már fölösleges csak a testi együttléttel manipulálni. Mindenki számára azért lesz teljes egy együttlét, mert a két ember együtt AKAR lenni. Különben csak kósza légyott, amiben semmiféle intimitás nincsen. Mesterségesen nem generálható érzelem.

Hozzászólások