A karácsony legmeghatóbb pillanatai

Szívbemarkoló összeállítás

2015/12/04

Észrevetted már, hogy a karácsony közeledtével mennyivel nyitottabbak és fogékonyabbak vagyunk azokra az érzésekre, amit az év során valahogy mintha szándékosan távol tartanánk magunktól? Szeretet, gondoskodás, odafigyelés, egy csokorba szedve.

Amit egész évben elfelejtünk megtenni, az karácsonykor hatványozottan érvényesül. Rohanunk a munkahelyre, alárendelünk mindent a pénzszerzésnek, önös érdekeknek. Nincs időnk a családunkra, a legfontosabb emberekre az életünkben. Elfelejtünk megállni egy pillanatra és hálát adni azért, amink van. A szeretetért, az önzetlenségért, a barátságokért. Azért, hogy volt, aki felnevelt, aki minden nap meleg étellel várt, akinek megköszönhetjük, hogy tanulhattunk, utazhattunk, világot láthattunk. Amiért van hova hazamenni, édes ölelésben összebújni. Elfelejtjük megköszönni, ha valaki udvarias, és visszamosolyogni a minket kiszolgálónak. Gyakran csak az utolsó pillanatban szembesülünk azzal, hogy valaki, aki szívünknek kedves, mióta nem hallotta tőlünk, hogy szeretlek.

Karácsonykor – bár hatásvadász megoldásnak tűnhet – mégis minden valamire való cég készít egy megható összeállítást az ünnepekről. És ilyenkor fokozottan hat ránk az, amit látunk. Észrevesszük, hogy mi hiányzott addig az év során, mire figyeltünk kevésbé, és – még ha csak egy rövid időre is -, de másképpen kezdünk el cselekedni, mint addig. Adni akarunk: szeretetet, törődést, kedvességet.

karacsony

Ha eddig még nem ért el a karácsonyi videóhullám, most összeszedtünk neked néhány igazán megható rövidfilmet, ami összefoglalja mindazt, amiről eddig beszéltünk. Lehet ugyan, hogy ezek mind reklámok, de jó esetben ilyenkor a cégek is el tudnak rugaszkodni attól, hogy valamiféle jól irányzott marketinggel eladjanak nekünk termékeket, és inkább az érzésre figyelnek. Így lehet, hogy a Samsung egy siket-néma párnak okoz felejthetetlen örömet, hogy a John Lewis szívbemarkoló reklámjait minden év decemberében nagyon várják a nézők, és hogy még egy olyan szélsőséges témakör, mint a felnőttfilmes szolgáltató is igyekszik eljutni a nézőihez az ünnepen keresztül. Ez utóbbit persze már csak a vicc kedvéért osztjuk meg mi is, de nem kell izgulni, nincsen benne semmi csúnyaság.

Nézd meg, melyek azok a videók, amiket mi a legmeghatóbbnak találtunk, a teljesség igénye nélkül.

Az EDEKA szupermarket-hálózat például ezzel a kifejezetten hatásos és szívbemarkoló reklámmal rukkolt elő, ami amellett, hogy görbe tükröt tart nekünk, nagyon megható és szép történet.

A már említett John Lewis idén is kitalált valami újat, bár ennek nem volt olyan jó a fogadtatása, mint a tavalyinak, amit viszont sokan szerettek. Nekünk is jobban tetszik ez a változat, de döntsd el te, hogy melyik áll közelebb a szívedhez. Ő lenne a 2014-es:

Sok cég él annak a lehetőségével, hogy bolthálózatán keresztül ajándékokat juttat el a vásárlóihoz. A Samsung reklámjában ugyan van egy kis bújtatott hirdetés, de ezt elnézzük nekik, mert olyan megható meglepetésben volt része egy siket-néma párnak, aminek láttán mindenkinek összeszorul a szíve. Ráadásul gondolj csak bele, micsoda szervezést igényelt ennek a napnak a leszervezése!

Az animációs filmek eleve arra mennek rá, hogy összeszoruljon a szív, nehéz ez alól kivételt találni. Főleg manapság, amikor mintha zászlójukra tűzték volna az erős társadalomkritikát. Egy spanyol lottó társaság ezt a megoldást választotta, és bár kritika nincs benne, a kisfilm megható és mind elérzékenyültünk tőle.

De elég a könnyekből! Álljon a cikk végén néhány olyan videó, amely a karácsonyról szól, mégis inkább a humor eszközét választották:

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk Boldog Karácsonyt kívánni, nemcsak olvasóinknak, de minden Star Wars rajongónak és persze kollégánknak, akinek köszönhetően mindenkit elrepítünk nap,mint nap egy messzi-messzi galaxisba!

Hozzászólások