A kemény munka eredménye: utazás, celebek, álomélet

Interjú Vojcehovszkij Richárddal

2017/10/13

Vojcehovszkij Richárd tehetséges fényképész, áloméletet él, azonban rengeteg kemény munka van a sikerei mögött.

Fogadjátok szeretettel Vojcehovszkij Richárddal készült interjúnkat, melyben a karrierjének alakulásáról mesélt nekünk.

vojcehovszkij foto

Mesélnél egy kicsit arról, hogy mikor és miért kezdtél el fotózással foglalkozni?
“Elég korán bekerültem a mélyvízbe: a média világába… 14 éves koromban már 2 millió ember nézett nap mint nap a tv képernyőn, akkor még táncosként, innen indult minden. Ekkor volt lehetőségem megvenni 4 éve az első tükörreflexes gépemet hobbi gyanánt, mert mindig is érdekelt a fotózás világa. Mára már a hobbiból szerelem lett, de nem lángolt be túl hamar, mivel sok volt a fellépés, utazás, és a suli is lekötötte a napom 24 óráját. 2015 nyarán, amikor haza jöttem az 1 hónapos amerikai utamról (lekésve az egyetemi jelentkezést) döntöttem úgy, hogy komolyabban nekiállok a fotózásnak. Ez volt az a 2 meghatározó év, ami idáig repített.”

vojcehovszkij 3

Mi volt az első nagyobb munkád, amivel bekerültél a celebvilágba?
“2015 januárjában volt az első nagyobb munkám Mexikóban, ahol a Crystal Nailsnek forgathathattam egy nyári kampányvideót. Igen, videót, mivel cinematográfusként is tevékenykedek. Nem mondanám, hogy emiatt kerültem be a celebvilágba, hiszen az inkább a tv-s múlt és a jelen tudatos kapcsolatépítésének következménye.”

Ez volt az az ága a fényképész szakmának, amivel foglalkozni akartál vagy csak éltél a lehetőségekkel és úgy kerültél ide?
“Szeretek emberekkel együtt dolgozni, ezért is a Fashion/Glamour az a vonal, amit a legjobban szeretek. Ettől függetlenül többféle stílust is vállalok: esküvő, tárgyfotózás, webshop. Úgy vélem mindenből el lehet csípni valami tapasztalatot, amit később talán felhasználok más területen. Természetesen éltem a lehetőségekkel, mert egy életünk van és abból kell kihozni a maximumot!”

Gyakorlatilag áloméletet élsz a posztjaidat figyelembe véve: utazgatsz, azt csinálod amit szeretsz, ismert emberek között vagy nap mint nap. Gondoltad volna korábban, hogy ilyen fiatalon ennyire elismerik majd a munkádat?
“Én nagyon maximalista ember vagyok. A világot bejárva és a kultúrákat megismerve nagyon sok mindent láttam, tapasztaltam, emiatt is vagyok ennyire “open-minded”, ami szerintem nagyon fontos. Egész életemben keményen güriztem azért, hogy egyre feljebb és feljebb kerüljek és szerintem a kor az csak egy szàm. Magamat mindig is olyanokhoz mértem, akik az én koromban màr sokkal-sokkal előrébb tartanak. Szóval nagyon messze még a cél, de természetesen az elismerést megbecsülöm és újabb erőt, motivációt kapok tőle!”

vojcehovszkij 5

Nem szeretnénk a magáéletedben vájkálni, mielőtt félreérted a kérdést, csak annyira lennék kíváncsi, hogy egy ilyen szakma mennyire egyeztethető össze egy párkapcsolattal?
“Az ember egy társas lény és ez alól én sem vagyok kivétel. Szebbnél szebb modellekkel dolgozom nap mint nap, de tud olyan erős lenni egy viszony valakivel, hogy miatta senki más ne érdekeljen és annyi motivációt kapjak, hogy a mindennapokban és a munkámban is jobban teljesítsek!”

vojcehovszkij 2

További sok sikert kívánunk Richárdnak a munkássága során! Itt tudjátok követni az Instagramon! 

vojcehovszkij 6

Hozzászólások