A kóbor kutya, aki oroszlán lett

Megható történet a valóságból

2016/04/19

Egyre kevesebb vidám hírrel találkozunk a mindennapok sodrásában. Azonban ez a kutyus, aki másodállásban oroszlán, bizony mosolyt csalt az arcunkra.

A német fotós, Julia Marie Werner akkor találkozott a kutyával, amikor az a garázsa mellett kaparászott élelem után. Amíg más emberek nem láttak benne mást, csupán egy ápolatlan korcs kutyát, addig a fotós szakmai ösztöne felébredt, és meglátta a remek témát. A kutyakosztümöt még az előző gazdája felejthette az állaton, amitől az távolról pontosan úgy néz ki, mint egy oroszlán.

„Hatalmas Oroszlánkirály rajongó vagyok, és egyből Szimba jutott róla az eszembe” – mondta Julia. „Eleinte nagyon bizalmatlan volt velem. Aztán valaki azt mondta, a legjobb módja, hogy közel kerüljek hozzá az az, ha trükköket tanítok neki. Szeret dolgokra felmászni, és imádja a sörényét. A fotózás mindkettőnk számára élmény.”

Julia úgy gondolja, hogy az állat azt követően maradt magára, hogy Spanyolországban kidobták egy autóból. Utána hosszú utat tett meg, miután összetalálkozott a fotóssal, aki örökbe fogadta és most Németországban élnek. „Mindenki képeket akar róla készíteni,” mondja Julia. „A kisgyerekek folyton megkérdezik, hogy ő egy valódi oroszlán?”

Hozzászólások