A köd mögül előbukkanhat a nap

Maximum 14 fok lehet

2015/11/03

Kedden a reggeli pára, köd helyenként tartósabban megmaradhat, napközben viszont a legtöbb helyen ismét kisüt a nap, kellemes, őszi időre van kilátás. 

A Dunántúl északnyugati felén időnként megélénkülhet a délkeleti szél. Reggel az ország nagy részén fagyni fog. Délután hazánk nagy részén 10-14, a tartósan ködös tájakon 7-9 fokot mérhetünk. Nem várható fronthatás.

Hajnalban, reggel többfelé pára, illetve köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. A köd a délelőtti órákban a legtöbb helyen megszűnik, így az ország nagy részén ismét sok napsütésre, száraz utakra számíthatunk, ajánlott lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Az északnyugati megyékben napközben időnként élénk lehet a délkeleti szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Szerdán tartósan ködös, borongós és derült, napos területekre egyaránt számíthatunk, csapadék továbbra sem várható. A légmozgás gyenge marad. A fagyos reggelt követően délután a tartósan ködös tájakon 6-9, a napos területeken 10-14 fokot mérhetünk.

Csütörtökön is tartósan ködös, szürke és derült, napos területek váltják majd egymást. Csapadék legfeljebb ködszitálás formájában fordulhat elő. Pénteken és szombaton sem várható változás, több helyen tartósan megmaradhat a köd, a kialakuló rétegfelhőből szitálás előfordulhat. Egyre kevesebb helyen bízhatunk napsütésben, erre legnagyobb esély a hegyvidéki területeken van.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások