”A könyvtárunkban ülve akár a világ összes sarkába eljuthatunk.”

XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

2016/03/25

Könyvrajongóknak kötelező, mindenki másnak erősen ajánlott az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenáris Parkban!

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői (25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész) részvételével, kulturális programok sokaságát kínálja a nagyközönség számára. Író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket a budai Millenáris parkban, jól megközelíthető, igényes, zöld környezetben. Évente hatvanezer látogató fordul meg a pavilonok körül, ahol közel 50.000 kötet és több száz újdonság közül válogathatnak. A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat. A 2016-os könyvfesztivál díszvendégeként Szlovákiát köszönthetjük Budapesten.

konyvfesztival

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Fesztivál keretein belül az Európai Unió tagországainak fiatal prózaíró tehetségeit bemutató, nagy sikerű Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját. A rendezvény az Európai Unió 28 országának közös elhatározásából, együttes vállalkozásaként szerveződik.

Hozzászólások