A kormány szakít a Telekommal

Alkotmányellenes Ákos szerződésbontása

2015/12/17

Miután a Magyar Telekom felbontotta szerződését Ákossal, a kormány arra utasította az összes minisztériumot és azok háttérintézményeit, hogy szüntessék meg előfizetési szerződéseiket a céggel. Kovács Zoltán kormányszóvivő alkotmányelleneségre hivatkozik.

A Telekom szerdán közölte, hogy bontja a szerződését az ismert hazai előadóművésszel, Kovács Ákossal, mert az énekes az Echo TV-nek adott interjújában elmondta, hogy véleménye szerint a nők kiteljesedéséhez tartozik az, hogy valakihez tartozzanak és, hogy gyermeket szüljenek.A kormány megdöbbenéssel értesült a Telekom lépéséről, amely meggyőződésünk szerint mind a magyar alkotmány szellemével, mind pedig betűjével ellentétes” – reagált a szóvivő a kommunikációs cég lépésére. Hozzátette, hogy elfogadhatatlannak tartják, hogy valakit a nézetei miatt ilyen szinten diszkrimináljanak.

Ez egy vélemény- és ízlésdiktatúra, ami elképzelhetetlen egy demokratikus jogállamban“, fejtette ki gondolatát az üggyel kapcsolatban Lázár János, vezető miniszter. Végül a szerdai kormánygyűlésen döntöttek úgy, hogy felmondják az összes telekomos szerződést, ami 103 megállapodást foglal magába. Az ügy nem érinti azt a szerződést, amit a kormány tavaly kötött a Telekommal. Elég nagy bukta lehetett volna belőle, mert ez utóbbiban a cég 1 milliárd eurós beruházást vállalt a következő 4 évre. 

Akos

Egy névtelenséget kérő, ágazatban dolgozó személy elmondta a hvg-nak, hogy ez a lépés koránt sem egyszerű és sok bonyodalmat okozó következményei lehetnek:Ilyen a csoporthoz tartozó T-Systems, ami például a Bubi informatikai hátterét adja. De más olyan szolgáltatások is vannak, amelyeket a legnagyobb versenytársaik sem tudnak helyettük nyújtani, még akkor se, ha összeállnak konzorciumba”.

Közben a Magyar Telekom eladta a New Wave Media Kft.-nek az Origo Zrt.-ben meglevő 100 százalékos tulajdoni részesedését, körülbelül 4,2 milliárd forint értékben.

Hozzászólások