A koszorúsfiú az új esküvői trend

Nagy nap reloaded

2016/01/25

A január az esküvők hónapja, már ami a 2016-os felkészülést illeti. Ha idén tervezed a nagy napot, akkor már bizonyára számba vetted a vendégek listáját, a helyszínt és a menüsort. De mi legyen a koszorúslányokkal? Új trend született, ami biztosan neked is tetszeni fog: koszorúsfiú a habok közt.

received_2491012060986581

Egyre többen döntenek úgy, hogy a hagyományos esküvő felállástól eltérőt szeretnének villantani a nagy napon. Azon már senki sem lepődik meg, hogy különleges esküvői táncok sorát képesek betanulni a családtagok és barátok, az álomhelyszínekről nem is beszélve. De mit tehet az, aki szeretne ugyan eltérni a megszokottól, de nem azt tervezi, hogy feketében megy férjhez? Még mindig van lehetőség az újításra úgy, hogy az szórakoztató legyen, mégis megható: a legújabb trendek szerint a koszorúslányok már nemcsak a legjobb barátnőid lehetnek!

Ausztráliában például egyre kedveltebb az a felállás, amikor az ara a legjobb barátait kéri fel a feladatra. Ugyanez igaz a leendő férjre is, aki ha kell, akkor nővérét, vagy gyerekkori barátját állítja be a spanok sorába. És ki mondta, hogy nincs helye melletted az ovis bajtársadnak, aki megmentett a többi fiútól a homokozóban?

Hagyományosan a menyasszony oldalán álló koszorúslányok és a vőlegény legjobb barátai adják a sormintát az esküvői fotókon. Sokan azonban szembe mennek a tradíciókkal, és a koszorúslány habos ruháját így váltja fel az öltöny és nyakkendő. De az sem meglepő, hogy a leendő férj legénybúcsúján nővére is elhajlik a srácokkal. Hogy mi ennek az oka? A válasz egyszerű: mindenki azt szeretné, ha a nagy nap a szeretteiről szólna, a számára legfontosabb emberek körében, függetlenül attól, hogy nő vagy férfi az illető.

Az ausztrál Alex Mazzoni számára például teljesen természetes volt, hogy nővérét sem akarja kihagyni a buliból, így amikor a fiúk elindultak az éjszakába, ő is velük tartott. Ahogy mondják, az első néhány pohár ital segített túllendülni a kezdeti zavarba ejtő pillanatokon.Ez egy magától értetődő döntés volt…a legjobb barátom és két iskolai társam voltak a tanúim, de adta magát az ötlet, hogy a nővérem is velünk legyen” – meséli a boldog férj. “Nagyon közel állunk egymáshoz a testvéremmel. Néhány évvel ezelőtt én voltam a tanú az esküvőjén, ráadásul úgy nőttünk fel, hogy minden barátomat jól ismeri, szóval nem volt kérdés, hogy neki is ott a helye mellettem!”

eskuvo
Tricia King Photography / Facebook

Ez talán még nem is lenne annyira furcsa, de az már sokkal izgalmasabb, amikor a fiúk szórják a virágszirmokat a bevonuló menyasszony előtt. Van valami édes báj abban a helyzetben, amikor megtermett legények könnyekig hatódva vonulnak végig legjobb barátnőjük előtt a templomban. A nem nem számít, tartják azok, akik különleges esküvőt terveznek. A lényeg, hogy olyan álljon melletted az oltár előtt, aki mindennél fontosabb számodra! Ezért döntött úgy Jess Zalum is, hogy legjobb barátjának ott a helye a koszorúslányok sorában, aki egy percig sem tiltakozott a felkérés ellen. A koszorúsfiú elegánsan és büszkén, kihúzott mellkassal állt a lányok mellet. Miért ne lehetne ott veled is a barátod?

eskuvo2
Thomas Stewart Photography

A helyzet tehát egyértelműen nem arról szól, hogyan csináljunk bohócot barátainkból, hanem pontosan azt a nagyon erős köteléket hivatott képviselni, amit egy barátság jelent. Ha tehát idén, vagy legalábbis a közeljövőben tervezed az esküvődet, akkor bátran vedd számításba annak lehetőségét, hogy a legjobb barátod is ott lesz közvetlenül melletted a tanúk sorában, és igenis van helye egy nőnek a legénybúcsún.

Sok boldogságot!

Hozzászólások