A lány, aki vért könnyezik

Ismeretlen betegségben szenved a tini

2016/03/14

Az angol Marnie-Rae Harvey évek óta járkál orvoshoz, de még mindig nem derült fény rejtélyes betegsége titkára. Pedig valami gond biztos vagy, ugyanis a lánynak vér szivárog a szeméből…

Marnie kálváriája 2013-ban kezdődött, mikor egy alkalommal rosszul lett, és rátörő köhögéstől vért köpött. A vizsgálatok azonban nem sok eredményt értek el, ellenben a tünetek az évek múlásával fokozódtak és a helyzet rosszabbá vált. Tavaly nyáron egy éjszaka arra ébredt, hogy ágya úszik a vérben, s vékony, vörös patakok csordogálnak a szeme alatt…

Marnie azóta rengeteg szakértőnél járt már, de még mindig nem tudtak számára felállítani egy egyértelmű diagnózist. 

“Általában öt percig vérzik a szemem, aztán másfél órára abbahagyja, de volt már, hogy másfél órán át tartott, és öt perc múlva kezdte is újra” – mondta Marnie a BBC-nek. “Még mindig felkelek éjszakánként, és egy nap általában ötször leszek rosszul.”

A közelmúltban az állapota még jobban leromlott, már a füle, az orra, az ínye és sokszor a körme alatti rész is vérezni kezd. A betegség a lány életét is nagyban megnehezíti, ugyanis olyan gyakran kellett otthon maradnia, hogy az iskolai vizsgáit sem tudta letenni.

A lány édesanyja továbbra is tehetetlenül várja a megoldást. “Az orvosok megállapították, hogy nincs szó tumorról, és az ereiben sincs semmi rendellenes. A vérvizsgálatok is mindig rendben vannak, elvileg teljesen egészséges…” – nyilatkozta.

A tünetek eddig ismeretlenek az orvostudományban. Egyedül a “haemolacria” hasonlít hozzá, ám ott csak a páciens szeméből folyt vér, a többi jelenséget máshol még nem tapasztalták.

(Forrás: IFLS)

Hozzászólások