A legcsodálatosabb úszómedencék a világon

Szemet kápráztató helyszínek egy kis extrával

2016/08/11

A luxusüdülőhelyek tudják, mivel lehet igazán odacsalogatni a vendégeket. A feszített víztükrű, különleges úszómedencék jó választásnak bizonyultak.

A nyaralások jegyében osztjuk meg veletek ezt a cikket. A nyári hőségben másra sem vágyunk, csak az úszómedencék hűsítő vizeiben eltöltött órákra. Bár a mai nap pont nem ilyen, ettől függetlenül még jó érzés nézegetni ezeket a gyönyörű medencéket. 

Igazán meglepődtünk, mikor láttuk, hogy egy budapesti medence is a listán van. Úgy tűnik, Magyarországnak mostanában bejött az élet. Remekelünk fociban, az olimpián, legutóbb az olimpiai formaruhák top 5-ös versenyébe is bekerültünk, most pedig ez. Reméljük így marad a továbbiakban is.

Lássuk a medencéket!

1. A tartály

Hol máshol lehetne az első, ha nem Las Vegasban? A különlegessége “csupán” annyi, hogy 3 darab csúszda szeli keresztül a henger alakú medencét, melyben cápák és ráják sokasága úszkál. Ha valaki esetleg nem kedvelné a vízicsúszdákat egy kisebb medencében lubickolhat a cápák mellett. A vízi lényeket csak egy üvegfal választja el az embereketől. A tartály továbbá vízesésekkel gazdagított élménymedencéket és 15 privát pihenőkabint kínál a relaxálni vágyóknak.

2. A végtelen medence

Erről már annyit hallottunk, de még mindig imádjuk! A Perivolas Hotel Santoriniben, Görögországban található, egy magas szikla tetején, ahonnan a feszített víztükrű medencéből lenyűgöző kilátás tárul elénk a tengerre és a környező hegyekre. Olyanannyira lélegzetelállító a kilátás, hogy a vendégeknek nehéz eldönteni, hol ér véget a medence és hol kezdődik a türkizkék égbolt.

3. Hat érzék medence

A Hat Érzék butik hotel Thaiföldön a tökéletes privát szférát kínálja vendégeinek, mert minden luxus villa vagy lakosztály saját lenyűgöző, feszített víztükrű medencével büszkélkedhet. Néhány végtelen medencéhez saját partrész tartozik, ahol a vendégek saját gyógy- vagy wellness kezeléseiket élvezhetik. Ez a gyönyörű üdülőhely egy nyugis szigeten, Yao Noiban található.

4. Gellért Gyógyfürfő

Budapest híres számos termál- és gyógyfürdőjéről, nem véletlenül „fürdőváros”a város beceneve. A leghíresebb ezek közül vitathatatlanul a Gellért fürdő, melyet mintegy 100 évvel ezelőtt nyitottak meg. Itt 10 különböző hőmérsékletű medence várja a látogatókat. Ami igazán különleges, hogy a padlók és a falak is mozaikból vannak kirakva, az ablakok pedig ólomüvegből készültek.

5. Joule Hotel medencéje

A fényűző Joule hotel Dallasban, Texasban található és egy nagyon különleges feszített víztükrű medencével várja kedves vendégeit. Ez a medence a szálloda 10. emeletén helyezkedik el úgy, hogy 2,5 méterrel túlnyúlik a hotel szélén és az elülső fal átlátszó. Ennek a szokatlan kialakításnak köszönhetően az úszók úgy érezhetik, hogy leúsznak az épület széléről.

Forrás: hellovilag.hu

Hozzászólások