A legdrágább cuccok a világ minden tájáról

Leesett az állunk az összegek láttán

2016/10/28

Tudod mi minősíthető a legdrágább cuccok közé? Néhányat biztos tudsz mondani, de mi most összeszedtük egy csokorba azokat, amik viszik a prímet. 

Szeretjük az érdekes listákat a világ leg-leg-legjeiről, összeállítani pedig mégjobban, mert egy csomó érdekes dologra lehet bukkani. Most a legdrágább dolgok vannak terítéken és ezt veletek is megosztjuk. 

1. A Nemzetközi Űrállomás (International Space Station vagy ISS) az egyik legdrágább dolog a világon, amit ember valaha készített. Az űrállomás körülbelül 360-380 km magasságban, alacsony Föld körüli pályán kering. 33 769 milliárd forintba került.

2. A híres Fabergé tojások. A műkincsnek számító tojásokat III. Sándor orosz cár megrendelésére tervezte Peter Carl Fabergé, az Oroszországban élő francia származású aranyműves. Sándor cár a legfontosabb ortodox ünnepen különleges ajándékkal akart kedveskedni feleségének, így arra kérte fel a mestert: készítsen olyan ajándékot, amely egyszerre húsvéti és meglepetés is. Van olyan darab amely több, mint 8 milliárd forintot ér. 

3. A 300 éves bonsai fa már 220 millió forintért el is vihető.

4. A Henrik Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne. Ezt a vegyes elixírt IV. Henrik király egyenes ági leszármazottjai készítik 1776-óta az örökség részeként. A csodálatos párlatot 100 évig érlelik speciális hordóban majd egy 6500 gyémánttal kirakott, 24 karátos aranydugóval lezárt ékszerüvegbe palackozzák. Egy üveg belőle 450 millióba kerül, azaz egy korty 4.5 millió forintba.

5. Az antianyag 23 500 milliárd forint/gramm. Az amerikaiak ezt is a listába vették, mint a legdrágább anyagot, de gyanítjuk, erre még nem kezdett gyűjteni senki. Az antianyag létezik, 1955-ben fedezték fel az USA-ban. Az antianyag nem protonból, neutronból és elektronból, hanem antiprotonból, antielektronból és antineutronból áll, és amint találkozik egy másik anyaggal, rögtön megsemmisül mind a kettő. Ennek mi az értelme? Egy fizikai jelenség. Amikor az anyag energiává alakul, valamennyi anyag mindig megmarad, és csak az anyag egy része alakítható energiává. Az anyag-antianyag találkozásnál azonban nem ez a helyzet, mindkettő teljes mennyisége energiává alakul! 1 gramm antianyag energiamennyisége egyenlő 1000 űrsikló külső tartályainak potenciális energiájával. Sajnos képet nem találtunk. 

Hozzászólások