A legextrémebb szállodák-1. rész

Bármelyiket elfogadnánk, ha valaki meghívna

2016/11/11

Eleged van az uncsi több emeletes, minimalista stílusú szállodák tömkelegéből? Akkor foglalj pár éjszakát az alábbi hotelek egyikébe.

Az újonnan épülő szállodák tulajdonosainak igencsak fel van adva a lecke, ha valami egyedi hotelt akarnak létrehozni. Nem elég csupán, hogy egy jó helyszínnel és finom ételekkel lenyűgözzék az odalátogatókat, különleges komplexumot is kell létrehozzanak, hiszen a mai utazók már nem érik be az átlagossal. Kicsit kutakodtunk és rátaláltunk a legextrémebb szállodákra. Annyi jót találtunk, hogy nem férne bele egy cikkbe, ezért figyeljétek majd a következő részt is, ha tetszett az első!

1. Marqués De Riscal—Elciego, Spanyolország

Ez a futurisztikus szálloda és pincészet a legendás Frank Gehry tervei alapján készült. A tartópilléreknek köszönhetően úgy tűnik, mintha lebegne. A hotel a különlegessége mellett több étteremmel és wellness-részleggel rendelkezik.

2. Sheraton Hot Spring Resort—Huzhou, Kína

A szálloda a Taihu tó partján épült. Átadása óta az egyik legfontosabb szimbóluma a kínai kortárs építészetnek.

3. Kakslauttanen—Saariselka, Finnország

Ez az üdülőhely Lappföldön, a Mikulás otthonában található. Az üzemeltetők 20 üvegkunyhónyi helyet kínálnak az idelátogatóknak. Az üvegkupolák kialakítása lehetővé teszi, hogy kényelmesen, a meleg ágyból nézhessük a csillagokat és a csodás fényeket. 

4. Montana Magica Lodge—Neltume, Chile

Ez a tündérmesébe illő szálloda könnyen elveszhet a környezetében, annyira természetes. A helyi farönkökből készülő kádakon kívül még annyi a különlegessége, hogy nincs más út a bejutásra, csak a függőhíd. 

5. Mirrorcube Tree House Hotel—Harads, Svédország

Ezek a “faházak” üvegből vannak. A fák köré építették őket, ezért tökéletes panorámát kapunk a lakosztályok belsejéből.

 

 

Hozzászólások