A legfinomabb répatorta

Répatorta: újonnan a legnépszerűbb sütemény

2016/09/23

A következő süteményt előbb ismertük a viccekből, minthogy ettük volna. A régi nyuszikás poén lecsengése után lassan megjelent a répatorta a cukrászdákban.

Először mindenki kissé bizalmatlanul viszonyult ehhez a zöldséggel gazdagított süteményhez, aztán egyszer csak eljött az ő ideje, és azóta töretlen népszerűségnek örvend a sokféleképpen variálható répatorta.

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg rétesliszt (vagy finomliszt)
  • 3 db tojás
  • 30 dkg sárgarépa (reszelt)
  • 1.5 dl napraforgó olaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint (vagy reszelt citromhéj)
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a mázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek vaj
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

1. A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal.

2. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet.  Alaposan összekavarjuk.

3. Kis fahéjjal vagy citromhéjjal ízesítjük. A  tojásfehérjékből habot verünk. Óvatosan a masszához forgatjuk.

4. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. A máz hozzávalóit kb. méz sűrűségűre kavarjuk, és a kihűlt tortát bevonjuk vele. Díszítésnek használhatunk marcipánrépát.

Jó étvágyat!

Hozzászólások