A legfurcsább esküvői hagyományok

Különleges esküvői tradíciók a világ minden tájáról

2016/10/14

Egy kínai lakodalomban készült videó kapcsán beleástam magam kicsit a különböző esküvői kultúrákba és utánajártam, hogy hol és milyen hagyományok vannak.

Nálunk a legismertebb esküvői szokás a menyasszonytánc, ám nem mindenhol lehet megkeresni a nászútra valót egy laza tánccal. Mikor megláttam ezt a kínai lagzin készült videót amiben az ara úgy gyűjti a pénzt, hogy a melleit fogják eléggé meglepődtem, hogy ilyen tényleg létezik? Így hát utánajártam egy kicsit a dolgoknak és rájöttem, hogy igen, létezik. Mivel minden kultúrában más és más hagyományok vannak az esküvőt illetően is, ezért összegyűjtöttem nektek párat, melyet érdekesnek találtam.

1. Köpködés Kenyában

Kenyában a maszájok körében az a házasságkötési szokás, hogy az örömapa megköpdösi a menyasszony fejét és mellkasát a ceremónia után. Ezzel a szokással a maszájok az egymás iránti tiszteletüket fejezik ki.

2. Cipőlopás Indiában

Ezt a hagyományt a helyiek Joota Chupai-nak nevezik. A vőlegény cipőjét kell ellopni, méghozzá a menyasszony családjához tartozó legidősebb, hajadon nőnek. Az esküvői szertartáshoz a vőlegény leveszi a cipőjét, ekkor dugja el a lábbelit a hölgy, amelyet váltságdíjért cserébe kaphat vissza az újdonsült férj. Ez a hagyomány a két család egyesítését jelképezi Indiában.

3. Favágás Németországban

Ezzel a hagyománnyal a német párok közvetlenül az esküvői ceremónia után találkoznak. Egy fahasábot kell közösen elfűrészelniük, amely közös életük első leküzdendő akadályát jelképezi.

4. Széklet visszatartása Malajzia egyes részein

A fiatal párnak a házasságkötés előtt kezdődik az igazi megpróbáltatás. 72 órán keresztül sem a kis-, sem a nagydolgukat nem végezhetik el, csak az esküvő után. A hagyományok szerint ettől lesz hosszú, boldog a kapcsolat és egészséges a születendő gyermek.

5. Csak semmi nevetés!

Kongóban se a menyasszony, se a vőlegény még csak el sem mosolyodhat az esküvői ceremónia alatt.

Hozzászólások