A legfurcsább halálesetek

Nem mindennapi végzetek

2018/10/22

A természetes és hétköznapi halálesetek mellett hallani sok rejtélyes, misztikus, furcsa és valljuk be, nevetséges, Darwin díjas esetekről is.

Az Offline a legfurcsább haláleseteket  mutatta be, amelyek nem gyakran, sőt, mondhatni elenyészően kis eséllyel fognak előfordulni.

A spontán öngyulladás egy máig nem tisztázott folyamat: a definíció szerint egy külső forrás nélküli, belső égési folyamat. Tényleg elég morbidnak hangzik a dolog, hogy valaki a semmiből meggyullad és elég, de bizonyított a létezése. A 19. században már jelentkezett a dolog, ilyenkor az alkoholizmussal magyarázták, azonban miután 1986-ban egy tűzoltó ilyen módon vesztette életét, a teória megdőlt.

Valljuk be, leves által csak akkor gondolnánk, hogy meg lehet halni, ha belefulladunk, félrenyeljük vagy esetleg valami mérgezett dolog van benne. Esetünkben egy banális dolog történt: egy kórházban fekvő betegnek az ápoló véletlenül az vért tartalmazó zacsit felcserélte a levesével, amit szépen be is fecskendezett betegének. A folyamat nem zajlott le teljesen, mert a beteg közben életét vesztette. Hozzátartozói természetesen beperelték a kórházat, de azok bebizonyították, hogy időközben a tüdejébe kerülő vér (nem, nem leves) miatt fulladt meg a szerencsétlen.

Sok mindenbe belefulladhat az ember: vízbe, sárlavinába, hóba, de akár levesbe is. De hogy pont melaszba, na azt senki sem gondolná. 1919-ben egy melasszal töltött hatalmas tartály balesetében a Boston utcáira ömlő melasz több, mint 20 halálos áldozatot szedett, akik belefulladtak a sűrű szirupba. Ezen kívül 150 ember meg is sérült, akik szerencsére túlélték az esetet. Az elhunytak holttestei azonosíthatatlanná váltak, hiszen a forró melasz kihűlése után az teljesen megkötött és egy sűrű cukorrétegbe temette szegényeket.

Azt hinnénk, hogy a törhetetlen biztonsági üveg sosem törik be? Egy idő után ez is megadja magát. Egy hatalmas épület alkalmazottjai azzal szórakoztak évek óta, hogy nekirohannak ezeknek az ablakoknak, majd azokról lepattannak, hiszen az üveg végletekig ellenálló. Hosszú idő után azonban úgy tűnik, hogy az üvegtábla megadta magát és az egyik szerencsétlen a 24. emeletről üvegszilánkokkal karöltve egyenesen a halálba zuhant.

halal2

Gondoltátok volna, hogy a rágógumi buborék halálos is lehet? Na persze nem a hétköznapi fajta. Vladimir, a 25 éves kémikus ki akart fejleszteni egy nagyobb pukkadásra képes rágót, melyet ha felfújunk, szép hangot ad ki. Ezért lőport adott hozzá a vegyületéhez, hogy elérje a kívánt célt. Valóban szép nagy durranást hallatott, de szegénynek az állkapcsa is leszakadt, mely következtében pillanatok alatt eltávozott a rágógumi mennyországba.

Egy rádiós verseny kapcsán halt bele egy 28 éves hölgy víztúladagolásba. A verseny lényege az volt, hogy folyamatosan inniuk kellett a résztvevőknek és aki a legtovább bírta a WC-re futás nélkül, az nyerhetett egy Wii konzolt. Bár szervezetünk 60%-a víz, a túlzott fogyasztása egyáltalán nem egészséges. A több liter pillanatok alatt való elfogyasztása miatt Jennifer szervezete úgy felpuffadt, hogy szervei felmondták a szolgálatot és leálltak.

ekg

Arizónában hatalmas veszélyt jelentenek a kaktuszok. Na nem azért, mert nagyon szúrósak, hanem mert hatalmasak és bármikor kidőlhetnek. Erre persze nagyon kicsi az esély, hogy pont egy ilyen példány mellett állj pont akkor, amikor az vízszintbe helyezi magát, de simán megeshet: David Grundman emellett rátett egy lapáttal: pisztolyával leadott jó pár lövést a növénybe, míg az egy váratlan pillanatban megadta magát és az életére törő srácra rontott, azt teljesen kilapítva. Gondoljátok meg kétszer, ha egy növény életére törtök!

Hányszor hallottuk már, hogy mennyire egészséges a répa, akár zöldségként, akár juice-ként. Egy angol férfi azt gondolta, hogy répalé diétát fog tartani, melynek következtében csak ezt fogyasztott. 10 nap után annyi A vitamin került szervezetébe, hogy veséje felmondta a szolgálatot: a normális érték 10000-szeresét mutatták ki a halottkémek. Bármennyire is jó valami a szervezetnek, nem szabad túlzásba vinni annak fogyasztását!

Hozzászólások