A leghihetetlenebb büntetés a világon

A halifaxi rendőrség igazán jófej

2016/08/01

Ha Kanadában jársz, készülj fel, hogy Halifaxban olyan dologért is járhat büntetés, ami miatt életedben el nem képzelted volna. Ilyenek ezek a rendőrök…

Az átlagember és a rendőrség találkozásának eredménye néha büntetés, ez tiszta sor. Sőt, az is belefér, hogy az ember néha olyan bírságot kap, amit egyáltalán nem tart jogosnak vagy indokoltnak. Persze ilyenkor felesleges vitázni, hiszen ők a törvény, mi pedig csak a plebs vagyunk. Szerencsére vannak jó arc kékek a világon, akik elengednek egy ejnyebejnyével, mert pontosan tudják, hogy emberből vagyunk, s ebből adódóan hajlamosak vagyunk hibázni.

Akadnak azokban pillanatok, amikor semmit sem tehetünk a büntetés ellen, mert az biztosabb, mint a halál. Valahogy így jártak a videóban szereplők is, akik a halifaxi Warner biztos úrral és társával futottak össze egy rutinellenőrzés során. Az egyszerű igazoltatásból minden idők legfurcsább büntetése lett, amiért a sofőr és utasa megszegte az 1739-es autós szabályt.

A tiszt és a sofőr párbeszéde a következőképpen hangzott:

WARNER: Jó napot asszonyom. Warner felügyelő vagyok a Halifaxi Rendőrkapitányságról. Tudja, hogy miért állítottam meg?

SOFŐR: Nem, uram.

WARNER: Ismeri az 1.7.3.9-es járműszabályt?

SOFŐR: Nem.

WARNER: Ez a szabály kimondja, hogy törvényellenes egy ilyen forró napon fagylalt nélkül autót vezetni. Tehát a halifaxi rendőrség kiemelten ellenőrzi, hogy mindenki betartja-e a törvényt és vezetés közben fagylaltot fogyaszt.

Természetesen egyáltalán nem lepődtünk meg rajta, hogy a kanadai rendőrök ekkora formák. Nem tudjuk, mennyiben másabb a kiképzésük, de sokat tanulhatnának tőlük hazánk rendőrei.

Hozzászólások