A leginspirálóbb közösségi felületek

Inspirációra vágysz? Motivációra? Egy kis segítségre? Mutatjuk, hova fordulj!

2016/09/07

Rengeteg motivációs, inspiráló célzatú közösségi oldal létezik napjainkban, mindegyik a legjobbnak vallva magát. Most megkerestük nektek a legjobbakat!

Napjaink egyik legmeghatározóbb eleme a social media. A közösségi médiumok térhódítása rengeteg dolog folyását terelte új mederbe: a hírközléstől kezdve a társkeresésen át egészen a szórakozásig mindent lefednek. Nem meglepő hát, hogy az emberek inspirációért és motivációért is ide nyúlnak, hogy csökkentsék kicsit esetleges demoralizáltságukat. 

Ennek köszönhetően megszámlálhatatlanul sok Facebook oldal, Twitter account és Instagram profil létezik,  melyek fő irányvonala ez. A legtöbb sajnos színvonalon aluli: összetört szívű tinilányok Tumblr bölcsességei, esetleg a legközhelyesebb idézetek, amiket a Google első oldalán találhatunk. Ezeket a legminimálisabb képszerkesztői készségek hiányában felszerkesztik egy művészinek titulált háttérre valami csicsás betűtípussal, és kész is a napi motivációnk. Egy átlagosnál kicsivel választékosabb szókincsű ember a másodperc tört része alatt tucatnyi ilyet tud kitalálni, és talán fél percen belül képes is elkészíteni őket. 

Természetes, mondhatni magától értetődő, hogy nem ezeket gyűjtöttük össze nektek egy csokorba. Inkább belevetettük magunkat a 3 legnépszerűbb közösségi felület statisztikáiba, és elhoztuk a Facebook, a YouTube és a Twitter három-három, általunk legjobbnak titulált inspirációs oldalát. Kattintsatok a képekre az oldalak eléréséhez!

Facebook

Kezdjük a Nagy Kék Titánnal! A Facebook a legnépszerűbb social media felület a maga havi 1,1 milliárd egyéni felhasználójával, így nem meglepő, hogy itt található a legtöbb motivációs oldal.

3.) Pick The Brain

Erin Falconer oldala az ön- és személyiségfejlesztést helyezi előtérbe. Leginkább idézetekkel, képekkel és videókkal operálnak, de saját cikkeiket is megosztják a rajongókkal, akiknek száma már a 600 000 főt is meghaladta. Azoknak ajánljuk, akiknek szüksége van egy kis motivációra a nap kezdéséhez, a mindennapok harcaihoz.

2.) Karen Salmansohn

Az írónő saját gondolatain kívül más gondolkodók véleményét, publikációit is megosztja követőivel, akik már több, mint 1,3 millióan vannak. Leginkább a Boldogságguru titulus illene rá, célja ugyanis nem kisebb, mint segíteni az embereknek elérni azt a pontot, mikor a legboldogabbak, legfelszabadultabbak lehetnek.

1.) Michael Hyatt

Író, egy könyvkiadó ügyvezetője, előadó és gondolkodó. Sokan a marketing da Vincijének tartják, de az önismerettel, saját magunk elfogadásával is foglalkozik. Eddig 7 bestseller fűződik a nevéhez, de valószínű, hogy ez a szám még bőven emelkedni fog. 

YouTube

A videómegosztó portál havonta egy milliárd egyéni látogatót vonz be, ezzel a második legnagyobb közösségi felület megtisztelő címét tudhatja magáénak. Elképesztően sok motivációs videókkal foglalkozó csatorna található rajta, volt miből válogatnunk!

3.) Daily Motivation

Elsőre akár azt is hihetnénk, hogy beletenyereltünk a közhelykupac közepébe, de nem ez történt. A Daily Motivation csatornája ugyanis nem a legcsicsásabb, leggiccsesebb frázisokat gyűjti halomra, hanem kultuszfilmek leginspirálóbb jeleneteit, dokumentumfilmek legjobb részeit és egyéb színvonalas videókat publikálnak. 

2.) Mindvalley

gondolat

A 2003-ban alapított cég ötleteket és tanításokat publikál az önfejlesztés, egészség, spiritualitás és produktivitás témakörökben, valamint számtalan más területen is. Világszerte 3 millió feliratkozójuk -vagy tanulójuk, ahogy a cégen belül nevezik őket- van, YouTube csatornájukra pedig elgondolkodtató, inspiráló videókat töltenek fel.

1.) SoulPancake

A Lélekpalacsinta kifejezetten találó név egy olyan csatornának, ami annyira jól esik a szívednek-lelkednek, mint egy finom palacsinta a legnagyobb éhségben. Heti rendszerességű videóik garantáltan feldobják majd a hangulatodat, és olyan pozitív gondolatokat ültetnek a fejedbe, amelyek megadják a lendületet a legszürkébb hétköznapokra is. Nem véletlenül van 1,7 millió követőjük!

Twitter

Bár hazánkban közel sem olyan népszerű, mint tőlünk kissé nyugatabbra és a tengerentúlon, a Twitter még mindig az előkelő bronzérmes a közösségi média dobogósai között. Mi kifejezetten szeretjük, mert bár korlátok közé szorítja a mondandónkat, az a 140 karakter bőven elég arra, hogy az ember mondjon is valamit.

3.) Sir Ken Robinson

Sir Kenneth Robinson brit szerző, előadó és az oktatás nemzetközileg elismert tanácsadója. Szolgálataiért 2003-ban lovaggá ütötték. Élete során rengeteg könyvet írt, és nem egynek a születésénél segédkezett. Gondolatait, tweetjeit 349 000 ember követi a Twitteren, ennyi kis kék madár pedig nem tévedhet, igaz? 

2.) Simon Sinek

SimonSinek

Simon gondolatai elsőre általában közhelyesnek tűnnek. Az a fajta publicista, akinek írásai annyira könnyen emészthetőek, hogy sokszor csak legyintünk és tovább is lépünk. Aztán a nap végéig érleljük magunkban őket, és estére rájövünk, hogy igaza volt. Bejegyzései olyan alapvető emberi igazságokról szólnak ugyanis, amik évezredek óta helytállóak.

1.) Geneen Roth

Geneen azért lett kategóriája abszolút aranyérmese, mert megannyit könyvet írt az ember kapcsolatáról – az ételekkel. Az egészséges életmód elkötelezett híve, de más irányból, az ételfüggőségek felől közelíti meg. Azt pedig, hogy a tartalmas gondolatokat valaki az ennivalók csodájával tálalja, kifejezetten szeretjük, ezért Geneent is.

Hozzászólások