A legizgalmasabb horrorfilmek halloweeni pizsipartira

A borzongás garantált!

2017/10/25

Nehéz választani a horrorfilmek széles repertoárjából, úgyhogy most segítünk nektek, hogy tökéletesen felkészültek legyetek a következő pizsipartin.

A horrorfilmek kötelező darabjai a Halloween-nek, főleg ha bulit is tartasz! Ha nem, akkor is érdemes bekuckóznod az ágyba és végigborzongani egy éjszakát. Mutatunk öt filmet, nyugi a legfélelmetesebbeket választottuk!

Az

Az idei év legsikeresebb és legjobban várt filmje. A kritikusok is imádták. Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek képtelen kiverni a fejéből a rettegést. És a bohócot, aki talán felelős mindazért a megmagyarázhatatlan szörnyűségért, ami történt. Ha ők heten idejében megértik, mi is történik velük, akkor talán megállíthatják a gonoszt… akinek ezúttal piros krumpliorra, és hatalmas, színes cipője van.

A dolog

A John Carpenter által rendezett A dolog egyike a a ’80-as évek leggusztustalanabb horrorfilmeinek, de ez nem éppen az a típusú mozi, ami csordultig lenne hirtelen rémisztgető pillanatokkal. Inkább az elképzelhető legbetegebb agyszülemények által keltett folyamatos félelemkeltésre aspirál, de azt elég hatásosan teszi. Ha nem is ugrasz ki a fotelből minden pillantban, attól még váratlan meglepetések sora az egész film. Kihagyhatlan darab, nem úgy, mint az x évvel később belőle készült remake. Amikor a halálos idegen organizmus kifordul a hulla gyomrából… Epic jelenet, aki még nem látta, az alább megtekintheti. A gyomorfordulat veszélye videónézés közben is fennáll, ezért ezt csak saját felelősségre javasoljuk.

 

The Canal

David és Alice kisfiukkal egyetemben egy gyönyörű régi házba költöznek. A férfit egy idő után magával ragadja annak érzése, hogy neje megcsalta őt. A megérzés mindjobban eluralkodik rajta, majd látomások kezdik kísérteni. Egy szellem létét fedezi fel a házban, akinek köze van a korábban itt elkövetett brutális gyilkosságokhoz.

A visszhang

Ez a 2004-es fülöp-szigeteki „Sigaw” című film újra leforgatott hollywoodi verziója. Bevalljuk töredelmesen, bár nem láttuk az eredetit, ez a film nagyon elnyerte a tetszésünket. A kör és Az átok producere megint csak kitett magáért. Az alakítás nem a legjobb, de a történet igencsak ütős. A film egy fiatalemberről szól, aki elhunyt édesanyja házába költözik, ám nyugalmát hamarosan a szomszédból jövő családi erőszak zaja zavarja meg. Amikor közbe avatkozna, saját maga is belekerül az agresszív családfő – aki egy rendőr – csapdájába, ami ráadásul szörnyű átkot rejt. Nem akarunk többet elárulni belőle – inkább meghagyjuk a libabőrt! Ez az egyik kedvenc ijesztgetős filmünk.

 

A fekete ruhás nő

Ja persze – gondoltuk, amikor megnéztük ezt a filmet. Egy horrorfilm, amiben Daniel Radcliffe szerepel, nem is lehet ijesztő. Ám hamarosan kiderült: nagyon is ijesztő! Ha szereted a gothic horrort, akkor a Fekete ruhás nő című film biztos, hogy elnyeri tetszésedet. A történet szerint egy fiatal ügyvéd (Daniel Radcliffe) egy vidéki faluba utazik. Hamarosan felfedezi egy fiatal nő szellemét, aki ott halt meg és azóta is rémületben tartja a helyieket. Ettől a filmtől igencsak borsódzott a hátunk. (forrás

Hozzászólások