A legjobb filmek a divat szerelmeseinek

Megkapó filmek a divat világáról

2018/03/01

A következő filmek, amiket bemutatunk a világ nagy divatházak szerelmeseinek kötelező filmnek számít. Ha megveszel a divatért, görgess lejjebb. 

Gyermekkorom óta bolondulok a divatért és mióta bejártam London, Párizs és Milánó utcáit még jobban beleszerettem a szebbnél szebb és sajnos drágábbnál drágább designer cuccokba. Bemutatunk most pár filmet, melyet a divat szerelmeseinek ajánlanánk leginkább. Azonban aggodalomra semmi ok, ezek nem a klasszikus dokumentumfilmek. Van bennük izgalom, szerelmi szál, akció, drogok, üzlet. Egyszer mindenképp megéri őket megnézni, plusz ad egy kis általános kultúrát is! 

1. Coco Chanel
Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája.
Egy kávéházi énekesnő, elhaló hanggal, aki egy csapat részeg katona előtt lép fel.
Egy alacsony varrónő, aki egy vidéki szabó hátsó műhelyében szegi fel a ruhákat.
Egy kezdő kurtizán, aki túl sovány, és akinek menedéket védelmezője, Etienne Balsan nyújt a könnyűvérű nőcskék és az éjszakai császárok világában.
Egy szerelmes asszony, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem Boy Capelé, a férfié, aki pedig imádja.
Egy lázadó, akit a kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretői ingét hordja.
Ez Coco Chanel története, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára.

cocochanel-100809

2. Yves Saint Laurent
1957. január, Párizs. A 21 éves Yves Saint Laurent váratlan lehetőséghez jut, a nagynevű divatház alapítója, Christian Dior asszisztense lesz. Amikor pedig a cég már a fiatal tehetség saját tervezésű úgynevezett haute couture-kollekcióját is bemutatja, érthetően azonnal a divatszakma figyelemének középpontjába kerül. A bemutató óriási siker, Yves Saint Laurent-t az addig alkalmazott merev formák felszabadítójaként, szinte forradalmárként ünneplik. Nemcsak a hírnév, de a szerelem is hamar utoléri: megismerkedik Pierre Bergé-zsel, s egy életre szóló kapcsolat szövődik köztük.

ysl

3. A Gucci divatház
A kétrészes dokumentumfilm a híres család és divatház történetét dolgozza fel, a kezdetektől egészen az utolsó Gucci, Maurizio tragikus haláláig. Megismerhetjük a divatház körüli intrikákat és botrányokat is. Figyelemmel kísérhetjük a kezdeti nehézségeket, majd a későbbi sikereket, melyek világhíressé tették a Gucci nevet. Eközben bepillantást nyerhetünk a családtagok magánéletébe, is. A film rávilágít azokra a tényezőkre is, amelyek miatt a divatház régi dicsősége megkopott. Az új befektetők azonban ismét fellendítették az üzletet, s ennek köszönhetően Gucci ismét a divat élvonalába került.

guccik

4. A Versace-ház
Gianni Versace tette világhírűvé a Versace divatmárkát. Amikor a férfit 1997-ben meggyilkolják, a testvére, Donatella a reflektorfényben találja magát. Nehezen viseli a kritikát, drogfüggő lesz, és majdnem csődbe viszi a céget. A családja – a lánya, Allegra, a nagynénje. Lucia, és testvére Santo – segítségével, majd az elvonón összeszedi magát, és amikor visszatér erősebb és elszántabb, mint valaha. Újult erővel veti magát a munkába, és felépíti a világ egyik meghatározó divatházát. Deborah Ball könyvéből.

versace

5. A szeptemberi kiadás
A Vogue magazin meghatározó szerepet tölt be a divat világában. És akinek mindez köszönhető: Anna Wintour főszerkesztő, aki húsz esztendeje irányítja a szerkesztőség munkáját. A keze alatt alakult, formálódott a lap, és lett a globális divatszakma Bibliája. A portréfilm bemutatja Anna Wintourt, megpróbálja fölfedni személyisége varázsának titkát. Elvisz a színfalak mögé, a zárt ajtók mögött zajló szerkesztőségi megbeszélésekre, és bepillantást nyújt egy fáradságos, ugyanakkor szenvedéllyel teli, érzelmileg is megerőltető folyamatba, a lapkészítés titkába.

a szeptemberi kiadas

6. Dior and I 
A film betekintést enged a Dior-ház színfalai mögé. Valószínűleg csak angolul találjátok meg az interneten ugyanis Magyarországon még nem robbant be a köztudatba. Gyönyörű ruhakölteményeket láthatsz benne, többek között Raf Simons első haute couture kollekcióját is. 

Dior-and-I3

Hozzászólások