A legjobb forrócsokizók Budapesten

Itt igyál forrócsokit Budapesten!

2016/11/16

A hűvös időre való tekintettel kipróbáltuk, majd összegyűjtöttük a legjobb forrócsokizók neveit Budapesten belül. Remek hétvégi programnak a tesztelés.

Biztos vannak olyan forrócsokizók amikre te is ráesküszöl, hogy a legjobb. Lehet benne is van a toplistánkban a kedvenc helyed. Azonban nem érdemes leragadni a kedvencnél, ki kell próbálni az összes lehetőséget. Természetesen a törzshelyet sem kell feledni, de elég hideg hétvége lesz még, így van idő kitapasztalni melyik is a legjobb.

1. Ahoy! Chocolate & Lemonade Bar-a kedvencünk
Óriási a választék. Ét, tej és fehér verzió közül választhatunk, kérhetünk alacsonyabb cukortartalommal “light” forró csokit is, ha már úgyis tudjuk, hogy tejszínhab ül a tetejére. A kis felhőcskékre kérhetünk pillecukrot, az amerikai rajzfilmekből ismert piros-fehér csíkos hajlított cukorkarudat, vagy más édességet is. Sőt, a frissítőbb jeges csokiról sem kell lemondania annak, aki annyira nem rajong a meleg italokért. 

2. Centrál Kávéház
A legendás kávéház forró csokija eszményi élmény. Tökéletes állag és íz – akik viszont a szuperédes kategóriáért rajonganak, azoknak bizonyára elkél majd még egy kanálnyi cukor. Az ital alapját a Centrálban készült csokoládé adja, s minden felszolgált bögre mellé jár a híres mini macaron is. Egy ilyen volumenű, évszázados múltra visszatekintő kávéház a legideálisabb helyszín arra, hogy alkoholos forró csokitiszogassunk, tehát rendeljünk bátran egy kis szíverősítőt a gőzölgő italba.

 3. La Mimosa
A kutyabarát újlipótvárosi tortaműhelyben minden nap frissen készül a szinte puding állagú belga csokoládéból főzött tejszínes, forró ital. Krémes és pont annyira édes, amennyire kell, állagából adódóan gyorsan bőrösödik a teteje, de ez egyáltalán nem hiba. Elvitelre is kérhető, a puszta csokoládé ízével hódító, sűrű, test- és lélekmelegítő desszert.

4. Azték Choxolat!
Bátran kijelenthetjük, hogy a Cukor utcai Aztek Choxolat! teljesen felkészült a téli szezonra. Óriási forró csoki választékában a klasszikus ízek mellett olyan különlegességeket találunk, mint a fügés, epres-borsos, vagy körtés. Tömény csoki íz, kellemesen krémes állag, a habban pedig megáll a kanál. Kell ennél több?

5. Café Factory
Több mint húsz fajta forrócsokoládéból válogathatunk a Café Factoryban, amit igazi élményterápia elfogyasztani a hangulatos kávézóban, ahol könyvek, ingyen wifi és újságok is garantálják, hogy teljes kikapcsolódással teljen az ott töltött idő. A Café Factoryban mellesleg remek szendvicseket is bekaphatunk, de ha egy jó kávéra, kávékülönlegességre vagy lélekmelegítő vágyunk, akkor is jó helyen járunk. Ajánljuk ezek mellett az őszi különlegességet, a három fajta limonádét, amit megkóstolhatunk körtés, fahéjas almás és fahéjas szilvás ízesítéssel is.

Hozzászólások