A legjobb partiőrség!

Szeretnénk a létező összes kitüntetés a mellkasukra tűzni

2016/08/11

A partiőrség mérlege eleve pozitív, már ami a népszerűségi indexüket illeti. Ezek az olasz srácok azonban mind közül a legjobbak lettek a szemünkben.

Legtöbben motorcsónakos, napszemüveges macsókra asszociálnak róluk hallván. A partiőrség azonban nem teljesen olyan, mint ahogy azt Hollywood prezentálni szokta. Nem buktatnak le napi rendszerességgel drogcsempészeket, akik totál egyértelműen a luxusjachton akarják behozni a kokót, nem csajoznak minden este a kikötői bárban (bár ellen azért lehet van példa), ellenben gyakorta mentenek életeket. 

A szicíliai partiőrség tagjait nemrégiben néhány gyerek értesítette, hogy egy kismacska fuldoklik a vízben. Azonnal odasiettek, de mire megtalálták, már élettelenül lebegett a víz felszínén. Ekkor sem estek pánikba, és sikeresen újraélesztették az állatkölyköt. Bizony, még a mellkaskompressziót és a szájon át lélegeztetést sem sajnálták tőle. Fáradozásaik eredménye először néhány életjel volt, majd a mindössze egy hónapos cica elkezdte felköhögni a rengeteg vizet, amit lenyelt. Végül halkan nyávogott is párat, a partiőrség bátor tagjai pedig megnyugodhattak végre.

A kismacska végül a Charlie nevet kapta a keresztségben, és Marsala őreinek örökbefogadott kis kedvence lett. Mi pedig szeretnénk innen maximális tiszteletünket kifejezni az uraknak, akiknek nem számított, hogy négylábú: az élet az élet.

Hozzászólások