A legjobb sajtsaláta

A legjobb recept egy finom sajtsalátához

2017/05/22

Rengetegféle sajtsaláta létezik, de nekem az összes közül ez a kedvencem, amit valaha elkészítettem. Próbáld ki te is, és tuti a kedvenceddé válik! 

A sajtsaláta fogyasztható akár köretként vagy önmagában, mindenhogy nagyon finom és laktató étel. 

Hozzávalók:

  • 20 dkg csemegekukorica (1 cső)
  • 2 közepes db alma
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg sajt (lágy fehér sajt)
  • 4 közepes db újhagyma
  • 5 dl tejföl
  • 2 ek mustár
  • 2 ek citromlé (vagy ecet)
  • 1 ek cukor
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés: 

1. A kukoricát megpucoljuk, és fedő alatt 20 percig puhára pároljuk. Közben elkészítjük az öntetet. Egy nagyobb keverőtálban simára keverjük először a citromlevet a mustárral és a cukorral, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a tejfölt.

2. Az újhagymát megpucoljuk, felaprítjuk (egy keveset félretehetünk a díszítéshez), és az öntetbe keverjük. Aztán az almákat hámozzuk meg, kivágjuk a magházukat, felkockázzuk, és az öntetbe szórjuk.

3. A sajtokat is felkockázzuk, és az öntethez keverjük. Közben a megpuhult, kissé lehűtött kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket, és azokat is az öntetbe keverjük.

4. A végén kóstoljuk meg, és sózzuk, netalán édesítsük, ha úgy érezzük, szükséges. Tálalás előtt tegyük hűtőbe egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Jó étvágyat! 

(forrás, kép: nosalty.hu)

Hozzászólások