A legmesésebb karácsonyi úticélok

Álomszép külföldi helyszínek a tökéletes karácsonyhoz

2018/11/14

Biztos neked is vannak olyan helyek a bakancslistádon, ahova el szeretnél jutni. A következő úticélok tuti szintén felkerülnek arra a bizonyos felsorolásra.

Ha a karácsonyra gondolunk egyértelműen a család, a szeretet, a finom ételek és az ünnepi hangulat jut eszünkbe. Azonban mi a helyzet azokkal, akik egy kicsit rendhagyóbban szeretnék megünnepelni a karácsonyt? Akadnak olyan úticélok, melyek december végén különösen gyönyörűek és ajánlottak.

Habár még messze van a karácsony, hamarabb itt lesz, mint gondolnánk, illetve aki utazni szeretne érdemes lassan lefoglalni az utat és a szállást. Megmutatjuk nektek a kedvenc, mesés karácsonyi városainkat. 

Prága
Prága Óvárosa az év bármely szakában gyönyörű hely, de a karácsonyi fények, színek, illatok meseszerűvé varázsolják a város legszebb terét. A kézművesek portékái, bábok, fajátékok , cseh népművészeti tárgyak közül válogathatunk a fabódék rengetegében. Az időjárástól függetlenül az óváros karácsonyi vására mindig zsúfolt és nyüzsgő. A különleges hangulatot a gasztronómiai specialitásnak számító forralt mézbor és a kürtőskalács teszi teljessé.

prague-christmas-markets

prague-charles-bridge-in-snow

Rovaniemi
A finnországi Rovaniemiben minden hozzávaló adott egy igazán csodálatos, mesebeli Karácsonyhoz: Lappföld elbűvölő szépsége, a rengeteg hó,a rénszarvasok, a Mikulás és nem utolsó sorban a világ egyik legszebb természeti jelensége az Aurora Borealis.

maxresdefault-1

maxresdefault

New York
Bár New York nem nevezhető hagyományos karácsonyi helyszínnek, mégis a hálaadástól- szilveszterig tartó öt hétben 4,5 millió látogató érkezik,hogy belekóstoljon a nem mindennapi karácsonyi hangulatba. A Rockefeller Center óriási karácsonyfája, a néha már giccsbe hajlóan feldíszített kirakatok, a sugárutakon “hulló” nagy neon hópelyhek, a Mikulásokkal túlzsúfolt áruházak mind-mind hozzájárulnak New York egyedülálló karácsonyi hangulatához.

imageimage.jpg

 Köln
Köln, adventi vásáraival milliókat vonz évente, a gótikus katedrális gyönyörű hátteret kölcsönöz a karácsonyi forgatagnak, ahol a kézzel készített ajándéktárgyaktól a gyömbéres sütiig mindent megtalálhatunk. Ám Köln nem csak a földön, de a Rajnán is karácsonyi hangulatban úszik, ugyanis itt található Európa legnagyobb úszó karácsonyi vására.

000008110_weihnachtsmarkt_dom_2011_1_jpg.jpg_MAXI

forrás

Hozzászólások